Перетин кордону на транзитних номерах (червоних) в умовах карантину

Добрий день!

Я є безпосереднім власником авто на польській реєстрації. Планую ввезти це авто в Україну і розмитнити. Подав документи в Польщі на переєстрацію авто на транзитні номера (червоні).

Чи маю я право під час карантину в'їхати в Україну на цьому авто з червоними номерами без процедури розмитнення (якщо наприклад карантин продовжать після 11 травня), а саму процедуру розмитнення вже пройти безпосередньо в Україні?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

С началом действия новых законов 2611-VIII и 2612-VIII таможенное оформление легковых транспортных средств, бывших в употреблении, которые ввозятся в Украину лицом для собственного использования в количестве один легковой автомобиль, осуществляется, если они соответствуют экологическим нормам не ниже уровня “ЕВРО-2”, а новых транспортных средств – “ЕВРО-5”.
Для грузовых автомобилей и автобусов, как новых, так и БУ, остаются экологические ограничения «ЕВРО-5».Щоб остаточно оформити розмитнення, потрібно приїхати до заздалегідь визначеного у попередній декларації митного посту.

Законодавство дозволяє розмитнити автомобіль у будь-якому пункті без прив'язки до місця реєстрації,Щоб заїхати на територію, потрібно написати заяву, що водій погоджується сплатити за послуги митниці і приймає правила. Усе, що нам потрібно, — зайти на прийом до митного інспектора, щоб внести в базу інформацію та дочекатися оформлення автомобіля.Оформлення триває 10 хв. Послуги митниці коштують 1 020 грн. Умови на цьому митному пункті значно кращі, ніж на прикордонному. Автомобіль уже розмитнений, але номерні знаки досі литовські. Для їх заміни потрібно отримати сертифікат відповідності. У Києві є кілька центрів сертифікації. Послуга коштує 2-2,5 тис грн за загальною чергою (10-15 днів), але через посередників можна зробити сертифікат за день за 4 тисЗаписуємося у загальну електронну чергу в ДП "ДержавтотрансНДІпроект".

Черга просувається зі швидкістю 25-30 авто за добу. Коштує послуга 2 166 грн.

Перед нами ще понад 300 людей, тож через 10-12 днів отримаємо сертифікат.

Після цього залишиться лише зареєструвати автомобіль у сервісному центрі МВС та отримати українські номерні знаки. Вартість такої послуги — 581 грн.Купуючи за кордоном автомобіль, від продавця необхідно отримати документи, які в подальшому будуть перевіряти митники: інвойс, техпаспорт автомобіля.

Інвойс (англ. invoice) – це документ, який застосовується у міжнародній комерції. Продавець вказує у ньому товар, його технічні характеристики, фізичний стан, умови постачання, відомості про себе і одержувача, і, звичайно, ціну. Ціна автомобіля, записана в інвойсі, буде в Україні відправною точкою для визначення його митної вартості, а відтак і розміру митних платежів, які необхідно сплатити.Коли авто придбали, його ще необхідно зняти із реєстрації у країні придбання, оформити тимчасові номери, страхівку, а також оформити експортну декларацію, яка підтверджуватиме, що даний автомобіль продається закордон. У багатьох країнах ЄС, зокрема у Німеччині, експортну декларацію на автомобілі придбані у фізосіб оформляють одразу на митниці. Маючи таку декларацію, покупець пізніше зможе отримати відшкодування ПДВ, – на рівні 18-20% від вартості авто у ЄС.У пункті пропуску на кордоні водієві необхідно мати оригінал інвойсу та техпаспорта. Ці документи перевірятимуть. як основні документи на автомобіль. Митники складатимуть документ контролю доставки товару на митницю призначення та акт митного оформлення.

Документ контролю доставки складають, коли на рахунок митниці уже зарахована сума податкових платежів за автомобіль, який підлягає розмитненню. Треба враховувати, що від моменту переказу коштів платником до часу їх зачислення на казначейський рахунок Львівської митниці проходить п’ять годин. Ці кошти, на той момент є лише грошовою заставою, бо заявлену митну вартість автомобіля, від якої залежить розрахунок розміру платежів, ще перевірятимуть.Митники звертають увагу водіїв на те, що акт митного оформлення не є формальним документом. Своїм підписом у ньому громадяни засвідчують достовірність даних щодо стану автомобіля відображених в акті: стан автомобіля, пробіг, можливі пошкодження.


Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860