Охранник АТБ не выпускал из магазина, я в торговый зал не заходил

Я зашел в магазин АТБ, не пустил охранник тк на мне не было маски, я захотел оставить жалобу в книге жалоб, её на месте не оказалось, потребовал принести - принесли и палаллельно вызвали полицию. Когда я закончил писать жалобу и хотел уйти - охранники не пускали, заслонили собой выход. Полиция мои аргументы проигнорировала. Что можно сделать против АТБ? Заранее спасибо!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Ничего вы нарушаете правила карантина.Вас могут не впустить в магазин без маски. Читайте закон "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины, направленных на предотвращение возникновения и распространения коронавирусной болезни (COVID-19)".Так, в тексте документа указано, что ст.325 УК Украины трактуется таким образом, что за нарушение правил и норм, установленных с целью предотвращения эпидемических и инфекционных заболеваний, а также массовых неинфекционных заболеваний будет установлено наказание в виде штрафа от 1 до 3 тыс. необлагаемых налогом минимумов доходов граждан (17-54 тыс грн - ИФ), ареста сроком на 6 месяцев, ограничение или лишение свободы на 3 года, если такие действия привели или могли привести к распространению болезни.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Впустить они как раз впустили, они потом не выпускали пока не приехала полиция. Они не имели права лишать меня свободы передвижения, а я хотел покинуть магазин.

Доброго вечора. Якщо при вході до магазину було поміщено напис або малюнок про те, що вхід до магазину дозволяється лише в масках, то охорона мала право не пустити Вас до магазину. Виходячи з великого розміру штрафів, передбачених в статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Порушення правил щодо карантину людей", можна вважати, що Ви не вчинили значного правопорушення і Вас не зобов'язані були оштрафувати. Покарання за цієї статтею-накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тому зовсім не вчиняйте діянь, які можна кваліфікувати за цією статтею. На практиці вважається, що охорона має право заблокувати особу, яка вчинила адміністративне правопорушення або злочин, на період до приїзду поліції, якщо її було негайно викликано. Ви написали скаргу в книзі скарг і пропозицій. Можете по телефону поцікавитись у відповідного працівника того магазину АТБ чи підприємства, яке утримує магазини АТБ, про хід та результати розгляду Вашої скарги. Якщо Ви будете пробувати ще скаржитись на працівників АТБ, то Вас можуть спробувати притягнути до адмінвідповідальності за статтею 44-3 КУпАП, а це-штрафи в 17000-34000 гривень.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860