Обмежено придатні

05.03.2020

Чи залучаються до проведення зборів, особи визнані ВЛК обмежено придатними ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідно пп.«Г» п.20.3 Наказу МОУ №402, «якщо виноситься постанова ВЛК з формулюванням «Обмежено придатний до військової служби», то «одночасно з постановою ВЛК в індивідуальному порядку з урахуванням військової спеці-
альності, займаної посади, віку, фактично виконуваної роботи, пристосованості до неї особи, яка пройшла медичний огляд, в постанові в довільній формі вказується, які види служби і роботи даній особі протипоказані».

Зазначені в документі види роботи і служби, до яких не може залучатися військовослужбовець, мають ключове значення. Наприклад, водій з початковою стадією епілепсії, не може водити автомобіль, так як під час нападу він може потрапити в аварію. Астматик задихатиметься в польових умовах. Але кожному військовослужбовцю можна підібрати спеціальність або посаду у військовій частині з урахуванням наявних у нього захворювань.Між тим, військово-лікарська комісія при винесенні постанови про обмежену придатність солдата, як правило, не прописує протипоказання до військової служби. Існує декілька варіантів рішення, якими можуть скористатися військовослужбовці, якщо постановою ВЛК їм присвоєно статус «Обмежено придатний». Один з них – повторно звернутися до лікувального закладу, що виніс постанову, з проханням в повній мірі розкрити і деталізувати формулювання «Обмежено придатний». Вирішити це допоможуть заяви або скарги. Для початку треба подати заяву про зміну постанови ВЛК в ту установу, де її було прийнято (Заява про зміну постанови ВЛК, Додаток В). Якщо вашу заяву проігнорували, тоді, відповідно до п.2.4.10 Наказу МОУ №402, ви можете подати скаргу на постанову ВЛК (Скарга на постанову ВЛК, Додаток В) в Центральну військово-лікарську комісію при Міністерстві оборони України або звернутися з адміністративним позовом до суду (Адміністративний позов, Додаток В).

Стаття 30. Звільнення від проходження зборів
Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Скажем честно, когда у ТРЦК и СП ( новое название военкоматов) есть ПЛАН по количеству военнообязанных на сборы, то он выполняется всеми законными и незаконными способами. Вы просто не знаете что это такое для руководителя центра комплектования - не выполнить разнарядку ......... А вот о качестве подготовки говорить не приходится...... неполноценные воины страну не защитят.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]