Чи може дружина претендувати на спадщину чоловіка, що не була оформлена?

Якщо спадкоємець за заповітом не оформив право власності на спадщину, але подав заяву про прийняття спадщини за одним заповітом, та не встиг подати за іншим заповітом від іншого спадкодавця, і помер. Чи може його спадкоємець за чергою рідства (дружина) претендувати на спадщину?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Яку спадщину? Першу чи другу?

Чоловік та дружина на момент смерті чоловіка спільно проживали чи ні?

уточніть запитання

[email protected]

Зв'язатися з юристом
Іванов Іван Іванович, місто Київ
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: договірна

Добрий вечір. Якщо спадкоємець за одним заповітом подав заяву про прийняття спадщини за один заповітом, то вважається, що він успадкував цю спадщину, але не встиг переоформити її на себе. Тому після його смерті спадкувати цю спадщину можуть його спадкоємці за законом чи за заповітом. Якщо перший спадкоємець не подавав заяви про прийняття спадщини за іншим заповітом на його користь, то спадкувати після нього цю спадщину можуть в порядку спадкової трансмісії його спадкоємці за заповітом чи за законом. Відповідно до ст. 1276 Цивільного кодексу України, якщо спадкоємець за заповітом або за законом помер після відкриття спадщини і не встиг її прийняти, право на прийняття належної йому частки спадщини, крім права на прийняття обов'язкової частки у спадщині, переходить до його спадкоємців (спадкова трансмісія). Після смерті того спадкоємця, якщо він не залишив заповіту, спадкувати після нього мають його спадкоємці першої черги: батьки, другий з подружжя на час смерті та діти і усиновлені.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]