Чи можна уникнути покарання

При перевезенні риби на мене був складений протокол по ст 88—1 рибінспектор в протоколі в графі пояснення правопорушника просив щоб я писав що рибу придбав у неізвесних осіб на що я погодився хоча висловлюючи свою думку хотів написати що перевозив своє майно але інспектор сказав що надо писати як він каже. Але написавши би що перевожу своє імущество то на мене не був би состав лен протокол.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Добрий вечір. В статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачені більші покарання, ніж в статті 85 того ж кодексу "Порушення правил використання об'єктів тваринного світу". За статтею 88-1 КУпАП, порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу-тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої. Відповідно до ст. 85 КУпАП, порушення правил рибальства-тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову)-тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Після складення протоколу розглядають справи про цей проступок судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів. Внісши до протоколу напис про купівлю Вами у невідомих риби Ви "допомогли" обвинуватити Вас у незаконній купівлі риби, оскільки рибу можна купувати лише в суб'єктів підприємницької діяльності, які займаються торгівлею продовольчими товарами у встановлених для цього місцях. Результат судового розгляду залежить значною мірою від достатності чи недостатності доказової бази "сторони обвинувачення", в тому числі показань самого інспектора рибоохорони.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860