Тимчасовий вивіз автомобіля третьою особою

Доброго дня. Чи маю я право тимчасово виїхати за межі України на автомобілі терміном 1 к.д., який належить моїй сестрі.Перелік документів, які представлю на митниці:

Техпаспорт на автомобіль, зелена карта, водійські права,біометричний паспорт.

В ст. 372 чітко не обумовлено, що потрібно мати нотаріально завірений дозвіл від сестри на право вивозу автомобіля за кордон. Місяць тому даним автомобілем я перетнув митну територію України з Республіки Польща.

Наперед вдячний за консультацію.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Особливості тимчасового вивезення (пересилання) громадянами-резидентами товарів (у тому числі транспортних засобів особистого користування) за межі митної території України визначені ст. 372 Митного кодексу України, відповідно до якої тимчасове вивезення за межі митної території України транспортних засобів особистого користування здійснюється без надання органу доходів і зборів зобов’язання про зворотне ввезення.

Громадянин, який тимчасово вивозить за межі митної території України транспортний засіб, власником якого є інша особа (юридична або фізична), подає органу доходів і зборів у пункті пропуску через державний кордон:

- свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспортного засобу, разом з документом, що підтверджує право користування та/або розпорядження цим транспортним засобом або

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на ім’я особи, яка здійснює поїздку за кордон, видане підрозділом Державтоінспекції за бажанням цієї особи на період поїздки.

Документ, що підтверджує право користування та/або розпорядження транспортним засобом, не подається, якщо транспортний засіб, який належить декільком фізичним або юридичним особам (що підтверджується відповідним записом у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу), тимчасово вивозиться за межі митної території України одним із співвласників такого транспортного засобу.

Транспортний засіб, на яких власники виїжджають за кордон, повинні мати розпізнавальний знак України. Власники таких транспортних засобів перед виїздом зобов’язані укласти договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів.

Форми документів, що підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами, і вимоги щодо їх посвідчення визначені Цивільним кодексом та Законом України «Про нотаріат» від 2 вересня 1993 року № 3425-XII.

Транспортні засоби, на які згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку та зареєстрованих відповідно до пункту 25 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 року № 1388), до поїздок за кордон не допускаються.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860