Надання відзиву на апеляційну скаргу по КУпАП

Доброго часу доби, шановні юристи!

Рішенням суду І-ої інстанції провадження у справі закрито за відсутністю в діях порушника (себто, моїх) складу адміністративного правопорушення.

Оскільки апелянтом подано апеляційну скаргу, планую і далі самостійно здійснювати свій захист (сума штрафу + можливість стягнення судового збору = мізерна сума, тому це мене не лякає).

Підкажіть,будь ласка, чи повинен я (Порушник/Відповідач) надсилати апелянту (Позивач / Держорган) примірник відзиву на апеляційну скаргу, чи 2-ий примірник, який я надішлю на адресу суду буде надіслано апелянту судом?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Обязанность ответчика ( т.е. Вас) направить копию отзыва на апелляционную жалобу апеллянту при ее подаче ( ст. 304 КАСУ). Правда, есть интересная оговорка " стороны процесса имеют право подать отзыв на апелляционную жалобу", то есть можно подавать а можно и нет. Но если подал отзыв, то должен направить копию этого отзыва стороне процесса и подтвердить это в суде документально ( копия почтовой квитанции, отметка о приеме на экземпляре отзыва для суда).

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Дуже дякую за відповідь.
Не доводилося стикатися із КУпАП. Спробував самостійно знайти відповідь, адже в такому спорі вперше.

Я так і думав, що потрібно діяти по аналогії, як передбачено ЦПК, ГПК та КАС України щодо порядку надсилання процесуальних документів Сторонам.

Дана справа розглядається за правилами КАСУ, тому направляєте в суд відзив на апеляцію і докази направлення відзиву учасникам справи. Написання відзиву це Ваше право, а не обов'язок. Але краще написати.

Зв'язатися з юристом
Дмитро Дончак , місто Київ
Телефон:+380505459070
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: консультація від 150 грн.

Бентежить те, що в аапеляційній скарзі Держоргану не наводиться жодної статті КАС України. Лише перед прохальною частиною посилання на ст. ст. 7, 245, 254 КУпАП.

Я правильно Вас зрозумів, що всеодно у відзиві посилатися саме на КАС України?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860