Відшкодуваня витрати на проведення експертизи

Потерпілий в ДТП не погодився з розміром виплаченого відшкодування матеріального збитку та найняв незалежного експерта. Страхова компанія погодилася з висновками цього експерта та здійснила доплату відшкодування матеріального збитку.

Чи повинна страхова компаніяв такому випадку відшкодувати витрати на проведення експертизи?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Наталія. В ЗУ "Про обов"язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних траспортніх засобів" не встановлено обов"язку про відшкодування витрат на проведення експертизи у разі не згоди потерпілого із встаноленим розміром компенсації, визначеної страховиком. Так, в ст. 29 ЗУ вказано, що страхова компанія відшкодовує витрати, пов’язані з відновним ремонтом автомобіля з урахуванням його зносу. Окрім цього, страховик зобов’язаний відшкодувати витрати на евакуацію транспортного засобу до місця його стоянки. Але якщо б страхова компанія була не згодна в добровільному порядку виплатити компенсацію в розмірі, встановленою експертизою і потрерпілий звернувся б в суд, то при виненесенні рішення в його користь суд на підставі ст. 88 ЦПК У зобов"язав би страхову компанію компенсувати витрати позивача на експертизу.

 

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860