Теротериальні громади

14.01.2020

Чи є правомірним обьєднання декілька сільских рад і селищної ради в одну громаду,згідно статті 140 конституции України , і кому вони впідпорядковуються згідно коституциї?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Одного разу Ваша фінансова травма закінчилася Ми

Пропозиція позики від $ 1500,00 Хв. до $ 300 000 000,00 Макс. 2%

процентна ставка. Ми сертифіковані та надійні. ми можемо вам допомогти

з фінансовими поверненнями до нас електронною поштою

([email protected]) з цією ІНФОРМАЦІєю.

ПІБ заявника

Вік:

Стать:

Місто:

Штат:

Країна:

Адреса:

Професія:

Місячний дохід

Мобільний

Тривалість позики:

Необхідна сума позики

Будь ласка, зверніть увагу: всі відповіді повинні бути надіслані Компанії

Електронна пошта: [email protected] З повагою, містер Десмонд Лі.

Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» регулює відносини, що виникають у процесі добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст, а також добровільного приєднання до об’єднаних територіальних громад (ОТГ), тобто по суті є процедурним законом. Повноваження територіальних громад/через органи місцевого самоврядування визначаються законом «Про місцеве самоврядування в Україні» та Бюджетним кодексом України, оскільки територіальні громади із різним статусом мають дещо інші повноваження у сфері освіти та охорони здоров’я. Стаття 4 Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» містить певні норми, які встановлюють мінімальні вимоги щодо утворення ОТГ, як орієнтири для визначення можливих учасників об’єднання: «1. Добровільне об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст здійснюється з дотриманням таких умов: 1) у складі об’єднаної територіальної громади не може існувати іншої територіальної громади, яка має свій представницький орган місцевого самоврядування; 2) територія об’єднаної територіальної громади має бути нерозривною, межі об’єднаної територіальної громади визначаються по зовнішніх межах юрисдикції рад територіальних громад, що об’єдналися; 3) об’єднана територіальна громада має бути розташована в межах території Автономної Республіки Крим, однієї області; 4) при прийнятті рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад беруться до уваги історичні, природні, етнічні, культурні та інші чинники, що впливають на соціально-економічний розвиток об’єднаної територіальної громади; 5) якість та доступність публічних послуг, що надаються в об’єднаній територіальній громаді, не можуть бути нижчими, ніж до об’єднання.» Наведені у цій статті умови по суті є нормами – принципами, які мають враховуватись при плануванні об’єднання територіальних громад. Більш детально ці вимоги визначаються «МЕТОДИКОЮ формування спроможних територіальних громад» затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 р. № 214.Пункт 5 цієї статті, містить ключовий припис, що утворення ОТГ не може погіршити ситуацію із наданням публічних послуг у громаді, але не визначає обсяг тих послуг, оскільки це не є предметом цього Закону. Станом на лютий 2019 року в Україні уже утворено понад 870 ОТГ в усіх областях, що підтверджує достатнє правове регулювання для створення ОТГ.

З травня поточного року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» № 6466, який дозволяє містам обласного значення сформувати об’єднану територіальну громаду простішим шляхом, оскільки такі міста, згідно з законом, визнаються спроможною ОТГ. Це відкриває їм можливість формувати громаду із суміжними селами за процедурою приєднання у відповідності до Перспективного плану.

Цей закон входив до переліку важливих для продовження децентралізації законопроектіві був прийнятий Верховною Радою України 3 квітня 2018 року.До прийняття Закону № 6466 об’єднання територіальних громад міст обласного значення з іншими територіальними громадами не здійснювалося через об’єктивне небажання міських голів та міських рад міст обласного значення, які представляють переважно дуже великі або великі територіальні громади, йти на нові місцеві вибори для об’єднання з малими сільськими, селищними територіальними громадами.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860