В'їзд в Україну

Доброго дня, я громадянка України, мій чоловік має ппж України, громадянин Туреччини. Плануємо приїхати у відпустку в Україну. Авто Туреччини, зареєстровано на фірму, мій чоловік є співвласником фірми на яку зареєстрован автомобіль та її директор. Які документи потрібно мати для перетину кордону та скільки можна залишатись в Україні?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до листа "Про тимчасове ввезення автомобільних транспортних засобів громадянами-резидентами", строки для авто комерційного призначення становлять 20 днів,У пункті другому статті 108 вказується "Строк тимчасового ввезення транспортних засобів комерційного призначення встановлюється митним органом з урахуванням того, що ці транспортні засоби повинні бути реекспортовані відразу ж після закінчення транспортних операцій, для яких вони були ввезені". Але, очевидно, цей термін тепер становить 20 днів.

Водночас, закон не передбачає конфіскації автомобіля за порушення термінів. "Відповідно до статті 470 Митного кодексу України перевищення встановленого статтею 95 цього Кодексу строку доставки транспортних засобів комерційного призначення, що перебувають під митним контролем, до митного органу призначення (а при переміщенні в межах зони діяльності одного митного органу - від одного підрозділу цього органу до іншого):

- не більше ніж на одну добу – тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- більше ніж на одну добу, але не більше ніж на десять діб – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- більше ніж на десять діб, а так само втрата цих транспортних засобів - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

В залежності від прострочення терміну перебування автомобіля в Україні ви заплатите 170 грн, 3400 грн та 8500 грн штрафу відповідно.Таке обмеження пояснили боротьбою "з пошуками прогалин у митному законодавстві": "Митницями посилено контроль за виконанням правил тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення, а також за строками транзитних перевезень у зв’язку з тим, що, на сьогоднішній день, почастішали випадки пошуку прогалин у митному законодавстві стосовно ввезення імпортних автомобілів з метою їх подальшого перепродажу".

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860