Ризики взяти участь у передачі до тюрми

Доброе время суток.Мой хороший знакомый в СИЗО, просит помочь: зайти по адресу к старику, забрать подготовленную передачу и отнести в тюрьму передав для незнакомого мне человека.Это несёт известные риски быть втянутым в передачу запрещённого. Насколько эти риски распространены с точки зрения судебной практики?Какую юридическую ответственность в случае неосознанного участия в такого рода правонарушении могу я понести?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Ну начнем с того, что передать передачу незнакомому вам человеку ( не родственнику) вряд ли у вас получится. Но если и это решается, то передавать "сомнительную" передачу рискованно. Последствия такого деяния вполне могут быть с криминальною ответственностью.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Все передачи передаются по описи, все равно кем вы доводитесь этому человеку. А если это наркота какая то? Оно вам надо срок получить? Если наркота, будете соучастником.

Зв'язатися з юристом
Катерина, місто Харьков
Телефон:380967299951
E-mail:[email protected]

Доброго вечора. Якщо в передачі виявлять заборонені речовини, то є висока вірогідність обвинувачування Вас у співучасті в правопорушенні. Відповідно до статті 188 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань", прихована від огляду передача або спроба передачі будь-яким способом особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань, алкогольних напоїв, лікарських та інших засобів, що викликають одурманювання, а так само інших заборонених для передачі предметів - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією заборонених предметів.

У зв'язку з візитом до кримінально-виконавчої установи до Вас можуть причепитись злочинці з числа ув'язнених там, також-з числа їх відвідувачів, "дружків" по злочинному прошарку та їх ворогів.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860