Заволодіння чужим майном або пошкодження його.

Добрий вечір. Якщо особа чи особи заходять на подвір'я яке за документами належить іншій особі, розбирають господарські будівлі. Після чого своїм транспортом вивозять матеріали. В будівлі ніхто не проживає. То це як кваліфікується? І куди потрібно звертатися? Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Це приватна власність і зовсім не важливо, чи проживає там хтось постійно чи ні. Це ст.185, крадіжка та ст.194 знищення і пошкодження майна. Писати в поліцію заяву про вчинення кримінального правопорушення. Якщо буде потрібна допомога- звертайтеся.

Зв'язатися з юристом
Дмитро Дончак , місто Київ
Телефон:+380505459070
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: консультація від 150 грн.

Доброго вечора. В цій ситуації особа, чиї права було порушено, може звертатись до суду в цивільних справах із позовною заявою про відшкодування завданої матеріальної шкоди. Вона може звернутись замість того до поліції із заявою про вчинення проти неї злочину знищення чужого майна. Статтею 194 Кримінального кодексу України передбачений злочин умисне знищення або пошкодження чужого майна у великих розмірах. За цією статтею у великих розмірах визнається злочин, що вчинений однією особою чи групою осіб на суму, яка в двісті п'ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину. Під неоподатковуваним мінімумом доходів громадян в кримінальному праві, за Податковим кодексом України, слід розуміти податкову соціальну пільгу на початку відповідного року. 960 грн. 50 коп. зараз становить НМДГ в світлі кримінального права. Деколи при притягненні до відповідальності за правопорушення НМДГ приймають на рівні 17 гривень.

Особи, які розібрали будівлю, можливо, пробують відібрати ділянку у власника і переоформити її на когось із "своїх"-того, хто на неї претендує і має якісь права. Потрібно якомога швидше перешкодити це їм робити.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860