Проходження служби в поліції вдруге

27.12.2019

Добрий день. ( закінчив вуз МВС, пропрацював 3 роки отримав звання старшого лейтенанта, був вимушений звільнитися за власним бажанням, в зв'язку з сімейними обставинами 10 місяців тому). Зараз маю намір повернутися до служби, але бентежить одне питання, чи потрібно проходити конкурс на вакантну посаду? Після чого навчатись первинної професійної підготовки?Якщо відповідно до наказу МВС про "типовий порядок проведення конкурсу на службу до поліції та/або зайняти вакантної посади" розділ 1, пункт 3.Конкурс проводиться серед осіб:

1) які вперше приймаються на службу в поліції з призначенням на посади молодшого складу поліції;

2) які вперше приймаються на службу в поліцію з призначенням на посади середнього та вищого складу поліції, за рішенням керівника, уповноваженого призначати на такі посади відповідно до Закону України «Про Національну поліцію»;

3) які призначаються на посади молодшого, середнього та вищого складу поліції в порядку просування по службі за рішенням керівника уповноваженого призначати на такі посади, через конкурс.

По факту я не підлягаю під дану категорію осіб. Та відповідно до статті 73 закону України про поліцію пункт 1-2.

1. Поліцейські, які вперше прийняті на службу в поліції, з метою набуття спеціальних навичок, необхідних для виконання повноважень поліції, зобов’язані пройти первинну професійну підготовку за відповідними навчальними програмами (планами), затвердженими Міністерством внутрішніх справ України.

2. Положення цієї статті не поширюються на тих, хто здобуває вищу освіту на денній формі навчання за державним замовленням у вищих навчальних закладах із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Конкурс на должность офицера полиции проходит в семь этапов, для каждого из которых установлены проходной минимум.

На первом этапе будущий полицейский заполняет анкету и подает необходимые документы. Далее проходит тестирование уровня логического и аналитического мышления и профессиональных знаний. На третьем этапе проходит медицинское обследование.

Четвертый этап связан с проверкой уровня физической подготовки. Например, упражнения и нормативы включают три возрастные категории, а именно 21-25, 26-30 и 31-35 лет. Для каждой категории упражнения соответственно облегчаются. Так, если 22-летний парень должен подтянуться 12 раз, чтобы сдать на отлично норматив, то 35-летний мужчина на тот же результат должен сделать лишь 9 подтягиваний.На пятом этапе определяется психологический портрет кандидата. Далее он должен пройти собеседование со специальной комиссией. На завершающем, седьмом этапе кандидат проходит проверку – например, нет ли у него судимости или коррупционных правонарушений.

Последовательность этапов и их суть может меняться в зависимости от должности, на которую объявляется конкурс. Ведомство в рамках реформы МВД может изменить подход к отбору полицейских,также отметили, что нововведения не будут касаться бывших работников полиции

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860