Права спадкоємців першої черги

25.12.2019
Розділ: Наследство

П‘ять років тому помер мій чоловік, залишився будинок який ми разом купували за власні кошти але за деяких сімейних обставин він був оформлений на свекруху, і два автомобіля які оформлені на мого чоловіка. Після смерті чоловіка його батьки згодились переоформити на мене будинок, який фактично і так був моїм лише формально свекрухиним, за домовленність що я не буду претендувати на машини. Досі право власносності по спадщині не було оформлине. В мене питання, чи мають право батьки на рівні зі мною на спадок? Якщо я не подала заяву на спадок, чи можуть батьки мого чоловіка отримати спадок і вступити в право власності без мого відома?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

По закону вы и родители мужа наследники 1 очереди. Вы так как проживали вступили в наследство автоматически.Так что идите до нотариуса и оформляйте наследство,и по машинам также. Более подробно звоните проконсультирую

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Ви як дружина автоматично вступаєте в спадщину, без Вас ніхто нічого не отримає. Але питання будинку залежить виключно від свекрухи, адже вона є власником. Поясніть свекрусі, що спочатку Ви оформите спадщину, а потім можна заключити договір міни і обміняти будинок на машини.

Зв'язатися з юристом
Дмитро Дончак , місто Київ
Телефон:+380505459070
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: консультація від 150 грн.

Якщо Ви не були зареєстровані разом з чоловіком у будинку, то ви не вважаєтесь такою, що спадщину прийняли. Вам потрібно подавати заяву до нотаріуса, а після звернення до нотаріуса доведетьься йти до суду з позовом про продовження строку для прийняття спадщини ( з підготуванням заяви допоможу, звертайтеся).

Далі що стосується майна.

Якщо будинок на свекрусі, то він не буде входити до спадкового майна чоловіка!!!

Якщо будинок був придбаний Вами, то треба дивитися на договір купівлі-продажу...хто був його сторонами, ви та ваш чоловік чи свекруха?

Далі, про те, чи могли вони вступити в спадок без вас.... Могли, якщо то було зроблено в межах 6-го строку без судового процесу...Бо ви спадщину не приймали...

Отже, потрібно співставити вартість частки автомобілів (яка вам належатиме, при умові що ви спадщину приймете) і вартість будинку, який свекруха обіцяє на вас переоформити...і вирішити, що важливіше, та що біль коштує.

Зв'язатися з юристом
Муравський Максим Алікович, місто Вінниця
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 50 грн

Доброго вечора. Не погоджуйтесь на пропозицію батьків Вашого покійного чоловіка не претендувати на автомобілі. Лише автомобілі входять до спадщини після Вашого чоловіка. Спадкоємцями першої черги є в рівних частках батьки, дружий з подружжя та діти, в тому числі усиновлені. Якщо батьки померлого погоджувались на якесь переоформлення будинку, в якому Ви проживаєте, на Вас, то спробуйте домогтись в них якомога скорішого переоформлення дому на Вас.

За статтею 1268 Цивільного кодексу України, спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї. Під проживанням разом із спадкодавцем розуміють фактичне проживання з ним та реєстрація за однією адресою з ним. В такому випадку спадкоємцю потрібно отримати в нотаріуса свідоцтво про право на спадщину, строк видачі якого особам, які прийняли спадщину, є необмеженим.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]