Підтвердження відсутності спільного майна.

Яким документом при розлученні можна підтвердити відсутність у подружжя спільного майна? Де цей документ можна отримати?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Законодавство України передбачає, що майно може перебувати у власності однієї особи повністю або декількох осіб одночасно.

Якщо майно перебуває у власності декількох осіб, воно може мати статус спільної часткової або спільної сумісної власності.Законодавство України визначає, що в окремих випадках майно, що перебуває у фактичному розпорядженні подружжя, не є їх спільною власністю, а належить лише одному з них.Усе майно,, і придбано подружжм за час шлюбу, є спільною сумісною власністю, навіть тоді, коли джерелом придбання були зароблені одним з подружжя кошти.

Відповідно і самі кошти, що отримуються за період шлюбу, пенсійні виплати, стипендії є також спільними.

Заробітна плата, пенсійні виплати, стипендія, отримані одним з подружжя за час шлюбу, є спільною власністю подружжя

Під час визначення майна спільним сумісним ключову роль відіграє саме те, за які кошти воно було придбано, а не на кого зареєстровано.Спільне майно може бути розділено між подружжям добровільно або за рішенням суду.

Визначити, яке майно кому належатиме, подружжя може шляхом укладення шлюбного договору. Але вказаний варіант застосовується, як правило, на етапі, коли спір відсутній. У шлюбному договорі, зокрема, прописується, кому належатиме майно, яке буде придбано в майбутньому.

Також, законодавство України передбачає можливість укладення угоди про поділ майна між подружжям. Але як зрозуміло із назви, поділу підлягає лише майно, що перебуває у безпосередньому володінні подружжя.

За замовчуванням права дружини і чоловіка на спільне майно є рівними, тобто в ідеалі кожному достанеться половина майна.

Розділити своє майно дружина і чоловік можуть незалежно від того, чи перебувають вони в шлюбі чи такий шлюб вже розірвано. В той же час, якщо жодний з подружжя, що припинили між собою шлюб, не ініціює питання про майна поділ, воно продовжуватиме мати статус спільного сумісного майна.

Розділити своє майно дружина і чоловік можуть незалежно від того, чи перебувають вони в шлюбі чи такий шлюб вже розірвано

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Якщо є згода обох на розлучення, то достатньо письмового повідомлення обох сторін про відсутність майна. Довідку з реєстру прав власності на нерухомість можна замовити на сайті мінюсту, якщо є електронний цифровий підпис.

Зв'язатися з юристом
Дмитро Дончак , місто Київ
Телефон:+380505459070
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: консультація від 150 грн.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860