Поділ часток у спадку

15.11.2019
Розділ: Наследство

Доброго дня. Допоможіть, будьласка, розібратись з питанням зміни часток у спадщині. Проблема полягає у тому, що за заповітом спадкоємці успадковують майно у рівних долях. Один із спадкоємців хоче зменшити свою частку спадку певного майна з переліку. Наприклад, будинок, 2 земельных ділянки успадковуються у рівних долях, а частину третьої земельної ділянки один із спадкоємців хоче зменшити на третину. Чи є така можливість зміни частки спадку із заповіту якогось конкретного майна? Чи цей поділ стосуватиметься усього майна зі спадку?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Наталія.

Отримуйте за заповітом, а потім даріть, купуйте, тощо.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Нет такого деления Есть принятое наследство или нет.Оформляйте наследство по завещанию или закону а потом делите.Как вы можете делить если оно не ваше ,право не делиться.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Добрий вечір. За ст. 1267 Цивільного кодексу України "Розмір частки у спадщині спадкоємців за законом", спадкоємці за усною угодою між собою, якщо це стосується рухомого майна, можуть змінити розмір частки у спадщині когось із них. Спадкоємці за письмовою угодою між собою, посвідченою нотаріусом, якщо це стосується нерухомого майна або транспортних засобів, можуть змінити розмір частки у спадщині когось із них. Аналогічні норми є в Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України (п. 4.8 глави 10). Частки у спадщині кожного із спадкоємців є рівними. Спадкоємці можуть за усною угодою між собою, якщо це стосується рухомого майна, або за нотаріально посвідченим договором, якщо це стосується нерухомого майна або транспортних засобів, змінити розмір частки у спадщині когось із них. Ці норми застосовують здебільшого до спадкоємців за законом.

Спадкоємець за заповітом має право відмовитися від прийняття спадщини на користь іншого спадкоємця за заповітом. Згадуваний Вами один із спадкоємців може прийняти спадщину, після чого-відчужити відповідну частину земельної ділянки.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.

Так у тому й справа, що відчуження не можливе)). Тому спадкоємці, вступивши в спадщину, хочуть змінити частки деякого майна з заповіту. Все залишити у рівних частинах, а одну ділянку змінити на 1/3 і 2/3.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860