Виконання рішення суду по відшкодуванню заборгованості, по якому ВДВС не вживається жодних дій

Доброго дня!

У мого брата довга та насичена історія із Кредитним договором (КД)в «ПриватБанку» (ПБ), яка тягнеться із 2011 року (тоді в банку було отримано 5 тис. грн.).

Під час сплати заборгованості за такий тривалий період братом допущено несплату щомісячних платежів, хоча хоч і з різною періодичністю проплати все ж були.

В 2017 році він працевлаштувався на 2-ві роботи: за трудовим договором (основна) та за ЦПД (другорядна). Основним роботодавцем було видано зарплатну картку «ПБ», на яку з різною періодичністю також надходили оплати за діяльність по ЦПД.

Довідавшись про такі зміни, «ПБ» без будь-якого попередження почали знімати частку при надходженні коштів на зарплатну картку. При цьому, щомісяця знімалися різні суми пропорційно до надходжень, що в грошовому виразі складало від 3,5 тис. грн.. до 8-ми тис. грн. Важливим є той факт, що незважаючи на такі зняття, борг все одно ріс, адже, як пояснювали у банку, цих сум навіть не вистачало для погашення пені по кредиту.

Як було помічено, з вересня 2019 року банк припинив самовільне зняття грошових коштів. Розуміючи, що благочинністю тут і не пахне, на його прохання я вирішив перевірити наявність рішень суду в ЄДРСР.

Вчора знайшов рішення районного суду за місцем реєстрації брата (на даний час він проживає в сусідньому районі), яке набрало законної сили 24.05.2019 року, за яким брату необхідно сплатити понад 57 тис. грн. Звісно, що про наявність рішення ніхто навіть не здогадувався.

В Автоматизованій системі виконавчого провадження за ПІБ я знайшов що ВДВС в районі реєстрації брата з 12.09.2019 року відкрито виконавче провадження.

Дайте, будь ласка, відповіді на наступні запитання:

1. В 2017 році був придбаний майже 40-ний річний автомобіль ВАЗ, який безпосередньо необхідний щоб встигати працювати на 2-ох роботах. У зв’язку із цим, чи може з’явитися Постанова держвиконавця про заборону керування автомобілем (він не є ФО-П, тобто, він найманий працівник)?

2. Банку відоме фактичне місце проживання брата (постійно відвідував відділення банку та поновлював персональну інформацію), тому чому до цього часу на його адресу не надходять листи від ВДВС?

3. Що порадите, необхідно особисто їхати до ВДВС в сусідній район щоб з’ясувати ситуацію із виконавчим провадженням, адже факту переховування чи то приховування працевлаштування немає?

4. Які платежі потрібно буде платити за виконавче провадження?

5. Чи варто терміново звертатися до суду щоб добровільно сплатити судовий збір, чи він вже буде стягуватися в рамках відкритого виконавчого провадження?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

1. На майно боржника може бути звернуте стягнення, автомобіль можуть забрати - позбавити прав не можуть.

2. виконавча служба завалена справами

3. можна - там і дадуть відповідь на 5 питання.

4. Виконавча стягне суму авансування виконавчого провадження ПБ авансує його.

Зв'язатися з юристом
Павло Олегович, місто Київ
E-mail:[email protected]

Дякую за відповідь!

А чи можливо буде в період оскарження рішення суду використовувати автомобіль? Його примусова реалізація навряд-чи принесе більше 10 тис. грн., а для можливості поєднувати одночасно дві роботи він вкрай необхідний.

Постанова держвиконавця про вилучення єдиного засобу на примусову реалізацію (більше немає ні рухомого, ні нерухомого майна) призведе по погіршення можливості сплачувати борг.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860