Розширення житлової площі в гуртожитку

Сім'я проживає в гуртожитку м. Дніпра. Мати, троє дітей: донька -23 роки, син - 17,5 років, має проблеми з серцем, стоїть на обліку у дитячого сімейного лікаря, донька - 8 років. Кімната 18,7 кв.м. Мають ордер на цю кімнату. Як отримати розширення житлової площі, тобто ще одну кімнату, яка єсть на даний час вільна? Без прописки в ній, а щоб в ордер внесли зміни, що сім'я має дві кімнати і житлову площу 30 кв.м? Друга кімната має площу 12 кв.м. Чи треба обов'язково комусь в цю другу кімнату прописуватись?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Положенням передбачено, що житлова площа в гуртожитках надається:

  • у виді окремого житла для відособленого користування однієї людини або сім'ї;
  • у виді ліжко-місця для проживання самотніх осіб, які не перебувають між собою в сімейних відносинах.

Розмір житлової площі не може бути менше 6 кв. метрів на одну людину.

Для отримання у користування житлової площі в гуртожитку необхідно подати заяву на ім'я керівника підприємства, установи, організації, органу місцевого самоврядування.

Адміністрація підприємства, установи, організації, органу місцевого самоврядування приймає рішення про надання особі житлової площі у гуртожитку, на підставі якого адміністрацією видається ордер, який є єдиним документом, що підтверджує право вселення на надану житлову площу в гуртожитку.Користування житловою площею здійснюється:

  • у гуртожитках державної та комунальної форми власності - виключно за договором найму жилого приміщення, укладеним на підставі ордера;
  • у гуртожитках, що були включені до статутних капіталів господарських товариств, створених у процесі приватизації та корпоратизації, - за договором найму жилого приміщення, укладеним на підставі ордера, або на підставі договору оренди житла.

Наймачі житлової площі в гуртожитку і члени їх сімей, що проживають разом з ними, мають право: на своєчасне отримання ж/к послуг належної якості; на відшкодування збитків і шкоди через незадовільне утримання гуртожитку; на перепланування відповідно до статей 100 і 152 ЖК; на користування на рівних умовах допоміжними приміщеннями і обладнанням; на своєчасну заміну обладнання, яке стало непридатним, якщо інше не передбачене умовами договору найму (оренда); у разі проживання в окремих приміщеннях на вселення без згоди організації, що здійснює управління гуртожитком, своїх малолітніх або неповнолітніх дітей.Нагадаємо, Мінрегіон врегулював порядок приватизації кімнат у гуртожитках.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860