Перешкоджання проведення навчального процесу

24.10.2019

Добрий ранок! Чи є стаття у законі про перешкоджання проведення навчального процесу з боку: учнів, батьків, цькуванню учасників навчального процесу? Що необхідно зробити вчителю в даній ситуаціі? Дякую за відповідь!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановна Наталія.

Відповідно ст. 53 Закону України "Про вищю освіту", Здобувачі освіти зобов’язані: виконувати вимоги освітньої програми (індивідуального навчального плану за його наявності), дотримуючись принципу академічної доброчесності, та досягти результатів навчання, передбачених стандартом освіти для відповідного рівня освіти; поважати гідність, права, свободи та законні інтереси всіх учасників освітнього процесу, дотримуватися етичних норм; відповідально та дбайливо ставитися до власного здоров’я, здоров’я оточуючих, довкілля; дотримуватися установчих документів, правил внутрішнього розпорядку закладу освіти, а також умов договору про надання освітніх послуг (за його наявності); повідомляти керівництво закладу освіти про факти булінгу (цькування) стосовно здобувачів освіти, педагогічних, науково-педагогічних, наукових працівників, інших осіб, які залучаються до освітнього процесу, свідком яких вони були особисто або про які отримали достовірну інформацію від інших осіб.

Окрім вище вказаного закону, порядок поводження здобувачів освіти регулюється внутрішніми правилами, статутом закладу освіти.

Зв'язатися з юристом
Правовой центр, місто Дніпро
Телефон:067 6307735
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 100 грн.
Подяку приймаємо на карту Приват Банка
5168742726688108.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 9
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]