Звільнення

05.10.2019

Добрий день! У мого брата виникла така ситуація неприємна з роботодавцем. Йому частину зп виплачували на карту, частину - повинні були на руки. Брат написав заяву на звільнення за власним бажанням. Йому не повертають гроші і трудову, роботодавець погрожує, що звільнить по статті і вже місяць не віддає гроші. Чи можна якось довести своє право? Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Довести своє право завжди можна. Звертайтеся.

Зв'язатися з юристом
Дмитро Дончак , місто Київ
Телефон:+380505459070
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: консультація від 150 грн.

Згідно зі ст. 47 КЗпП України, власник або уповноважений ним орган зобов`язаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, зазначені в ст. 116 цього Кодексу.

Згідно статті 83 ч.1 КЗпП у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки.

Згідно ст. 116 ч.1 Кодексу Законів про працю України при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення

Відповідно до приписів частини першої статті 117 Кодексу законів про працю України в разі невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в статті 116 цього Кодексу, при відсутності спору про їх розмір підприємство, установа, організація повинні виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

Верховний Суд України у постанові від 15.09.2015 (справа № 21-1765а15) прийшов до висновку, що передбачений частиною першою статті 117 Кодексу законів про працю України обов'язок роботодавця щодо виплати середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні настає за умови невиплати з його вини належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені статтею 116 Кодексу законів про працю України

Обчислення середнього заробітку проводиться згідно вимог Постанови Кабінету Міністрів України № 100 від 08.02.1995 «Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати» (далі - Порядок № 100).

Пунктом 8 Порядку № 100 встановлено, що нарахування виплат, що обчислюються із середньої заробітної плати за останні два місяці роботи, провадяться шляхом множення середньоденного (годинного) заробітку на число робочих днів/годин, а у випадках, передбачених чинним законодавством, календарних днів, які мають бути оплачені за середнім заробітком. Середньоденна (годинна) заробітна плата визначається діленням заробітної плати за фактично відпрацьовані протягом двох місяців робочі (календарні) дні на число відпрацьованих робочих днів (годин), а у випадках, передбачених чинним законодавством, - на число календарних днів за цей період.

Доброй ночи . Брат был официально оформлен на работу ?

Зв'язатися з юристом
Воропай Денис Иванович, місто Чернігів
Телефон:+380634949857
E-mail:[email protected]

Добрий день! Так, офіційно, хоча й на 0, 25 ставки. Але сам факт: трудову не повертають, це раз; а по-друге, безпідставно, роботодавець каже, що звільнить по статті, бо, очевидно, що він не хоче віддавати зароблені кимось гроші. Заяву на звільнення за власним бажанням брат писав

09.10.2019 в 13:50:36 відповідь для Тетяна

Вам нужно написать работодателю письмо с просьбой о выплате зарплаты и выдачи трудовой книжки .

Также вам необходимо написать заявление в инспекцию по труду .

В полицию и прокуратуру .

Зв'язатися з юристом
Воропай Денис Иванович, місто Чернігів
Телефон:+380634949857
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]