Дрібне хуліганство

27.09.2019

Мою дитину 12 років штурхала і обзивала дівчина однокласниця 13 років, я не втрималась, як ця дитина агресивно до мене відносилась і я смикнула її за коси. Сказала поліція дрібне хуліганство. Який я заплачу штраф???

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Добрий вечір. Вам потрібно скористатись послугами адвоката. Є непогані шанси довести, що Ваші дії були необхідною обороною проти тої 13-річної дівчинки, якщо вона вчиняла діяння, аналогічні правопорушенням проти Вашої дочки та Вас. Моральним обов'язком батьків є вберігання своєї дитини. Ви написали, що та дитина ообзивала та штовхала Вашу дочку та агресивно відносилась і до Вас. Можна довести, що не було перевищення меж необхідної оборони, оскільки нападниця вчиняла значно неприпустимі порушення: вживання нецензурних слів та штовхання. Серед дорослих людей така поведінка, в основному штовхання-досить важке адміністративне правопорушення. Закон на Вашій стороні: Ваші дії були необхідної обороною. Попросіть Вашого адвоката довести це.

За статтею 19 Кодексу України про адміністративні правопорушення, не є адміністративним правопорушенням дія, яка хоч і передбачена цим Кодексом або іншими законами, що встановлюють відповідальність за адміністративні правопорушення, але вчинена в стані необхідної оборони, тобто при захисті державного або громадського порядку, власності, прав і свобод громадян, установленого порядку управління від протиправного посягання шляхом заподіяння посягаючому шкоди, якщо при цьому не було допущено перевищення меж необхідної оборони. Перевищенням меж необхідної оборони визнається явна невідповідність захисту характерові і суспільній шкідливості посягання.

В Україні здійснюються заходи щодо протидії булінгу. У діях нападниці є склад адмінправопорушення, передбаченого статтею 173-4 кодексу про адмінправопорушення "Булінг (цькування) учасника освітнього процесу". Непогано Вам було б написати і подати з адвокатом в поліцію заяву про вчинення булінгу проти Вашої дочки.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]