Вивезення автомобіля з України в Польщу

Доброго дня. Заїхав з Польщі в Україну власним транспортом зареєстрованим в Польщі. По дорозі з границі до додому, автомобіль зламався ( коробка передач і двигун). Що необхідно для підтвердження про неможливість повернення автомобіля в Польщу в зв"язку з поломкою.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

У разі, якщо під час здійснення транзитного переміщення, транспортний засіб не зміг вчасно бути вивезений за межі митної території України внаслідок аварії або дії обставин непереборної сили, особа, відповідальна за дотримання митного режиму транзиту зобов’язана терміново (до завершення встановленого статтею 95 Митного кодексу України строку) повідомити найближчий митний орган про обставини подій, у зв’язку з якими порушено ці строки, та місцезнаходження транспортних засобів (зразок повідомлення додається).

Підставою для пропуску за межі митної території транспортних засобів, якими порушено строки їх ввезення в Україну, є наявність документів, що підтверджують:

– повідомлення особою найближчого митного органу до завершення визначеного митницею строку ввезення з метою транзиту про обставини подій, у зв’язку з якими порушено ці строки, та місцезнаходження транспортних засобів;

– факт аварії або дії обставин непереборної сили.

Інформація про повідомлення громадян, щодо неможливості вивезення транспортних засобів, які ввозяться громадянами для особистого користування в митному режимі транзиту, доводиться до посадових осіб органів доходів і зборів шляхом внесення митницею відповідної інформації до функціонального модуля «Заяви підприємств та громадян» автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» Львівської митниці ДФС із можливістю перегляду такої інформації як в пунктах пропуску, так і в інших митницях ДФС.

При цьому, звертаємо увагу, що у разі несвоєчасного інформування митницю про обставини, у зв’язку з якими порушено строки транзитного переміщення, або повідомлення без зазначення місцезнаходження транспортного засобу, такі звернення митницею не розглядатимуться як повідомлення в установленому порядку та не будуть підставою для звільнення від притягнення до адміністративної відповідальності за порушення митних правил.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860