Директор не приймає заяву на звільнення

Директор не підписує заяву на звільнення робітнику. Робітник приніс заяву у відділ кадрів.

Які правільні дії?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановна Тетяна.

Відмова у звільненні – це порушення законодавства про працю, за що передбачено фінансові санкції в розмірі мінімальної зарплати (ст. 262 КЗпП). Тому в разі вирішення цього питання через суд він зазвичай стає на бік працівника. Але факт небажання роботодавця звільняти працівника треба підтвердити.

У разі подання заяви про звільнення за власним бажанням працівникові потрібні документи, що підтверджують факт отримання такої заяви роботодавцем. Тобто треба, щоб під час подання документів роботодавець (секретар, кадровик) своїм підписом або в окремому журналі засвідчив факт їх отримання. Якщо це зробити не вдалося, надішліть заяву поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення. У такому разі відлік строку відпрацювання буде починатися з моменту фактичного отримання документації роботодавцем.

Ну і в крайньому разі працівник може звернутися до Головного управління Держпраці за місцем знаходження роботодавця зі зверненням. Його керівника, без сумніву, буде притягнуто до відповідальності, адже відмова роботодавця звільнити працівника з роботи за власним бажанням суперечить законодавству. Про це неодноразово заявляли фахівці Держпраці.

Зв'язатися з юристом
Правовой центр, місто Дніпро
Телефон:067 6307735
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 100 грн.
Подяку приймаємо на карту Приват Банка
5168742726688108.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]