Невиплата компенсації при звільненні

Я пропрацював в товаристві з обмеженою відповідальністю 11 років. За цей час не мав ніяких порушень, доган, свої обовязки виконував добросовісно, не вживаю алкогольні напої, не вживаю наркотики. І ось я через сім днів дізнаюсь від однієї людини що я звільнений. Власники мене не попередили, на зв'язок не виходять.Причини звільнення я не знаю.Знову ж я дізнаюсь, що буцімто мене звільнили за те, що я не допомагав їхньому сину в агітації на виборах до Верховної Ради. Працював я в товаристві на посаді директора з 2008 року.Мені відмовляються заплатити компенсацію за не використану відпуску за 9 років

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Дрброго дня шановний Володимир.

Рекомендую Вам звернутися до особи, яка порушила Ваші права, з вимогою добровільно поновити Вас на попередньому місці роботи. Одночасно можна звернутися до Прокуратури зі скаргою щодо порушення ваших трудових прав та до відповідної територіальної державної інспекції праці для проведення перевірки додержання законодавства про працю на вашому підприємстві. У випадку виявлення порушень законодавства про працю, інспектор виносить роботодавцю припис про усунення відповідних порушень, а щодо посадової особи-порушника, складається та передається на розгляд суду протокол про притягнення її до адміністративної відповідальності.

Якщо це не допомогло, протягом одного місяця з дня вручення копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки на основі статей 232 та 235 Кодексу законів про працю (КЗпП), звертайтеся до суду з позовом про поновлення на роботі й оплату за час вимушеного прогулу або різниці в заробітку за час виконання нижчеоплачуваної роботи. У разі пропуску цього строку з поважних причин, суд може ці строки поновити (стаття 234 КЗпП).

Також у судовому порядку ви можете вимагати відшкодування моральної шкоди у разі, якщо порушення ваших законних прав призвели до моральних страждань, втрати нормальних життєвих зв’язків і вимагають від Вас додаткових зусиль для організації свого життя (стаття 2371 КЗпП).

Зв'язатися з юристом
Правовой центр, місто Дніпро
Телефон:067 6307735
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 100 грн.
Подяку приймаємо на карту Приват Банка
5168742726688108.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 9
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]