Питання опису та реалізації земельної ділянки

Доброго дня!

При наявності трьох земельних ділянок (одна 6 соток та дві по 11,5 соток), чи має право державний виконавець на власний розсуд визначати, яка земельна ділянка підлягає опису та реалізації, й доцільність такого рішення, якщо вже проведено опис та арешт першої земельної ділянки?

Суть справи наступна: з 2013 року відкрито виконавче провадження, в межах якого було описано земельну ділянку (6 соток), яка знаходиться практично в центрі міста. Однак, враховуючи зміни в законодавстві, земельні ділянки не підлягали реалізації з 2013 по жовтень 2016 року. Це навіть не зміни, а відсутність такої можливості, як згідно порядку на вчинення виконавчих дій так і СЕТАМ. На даний момент є можливість провести оцінку та реалізацію земельної ділянки (6 соток), але виконавець повідомляє, що в 2014 році боржник прийняв у спадщину ще дві земельні ділянки по 11,5 соток кожна, й він хоче оцінити й продати будь-яку із нових земельних ділянок, мотивуючи тим, що їх вартість значно менша за ділянку (6 соток), а сума стягнення в розмірі 30 тис. грн.. Але, ці дві земельні ділянки знаходяться можна так сказати за межами міста й перспектива їх реалізації менша ніж в місті. А тим більше виконавець не експерт, щоби «на глаз» оцінювати вартість земельної ділянки, це по-перше, а по-друге вартість землі за межами міста не суттєво відрізняється, що й вбачається згідно оголошень на продаж земель. Тим більше, нові земельні ділянки кожна вдвічі більша по площі за земельну ділянку в місті.

Виконавець повідомляє, що це його виключне право визначати, яка земля піде на реалізацію.

Однак, де зміст нового опису, втрати часу та вже проведеної роботи.

Перспективи на реалізацію земельної ділянки в 6 соток значно вищі. Що робити та які засоби захисту інтересів у мене як стягувача?

Дякую.

Ваш коментар *


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40