трактовка 174ст админ кодекса

05.09.2019

"4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду" означает ли это что оружие только свыше 4.5 мм подлежат этой статье (не включительно)? и требуется ли наличие обоих параметров?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Вказано, Роман, мовою орігіналу "понад 4,5 міліметра та швидкістю польоту кулі понад 100 метрів", то есть НЕ ВКЛЮЧИТЕЛЬНО. Исходя из анализа текста э условие то указано при наличии обоих параметров.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Добрий вечір. Слова з цієї статті "пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду" означають пневматичну зброю калібром понад, більше 4,5 мм (невключно) і швидкістю польоту більше, понад 100 м/с невключно. Слова "4,5 міліметра" і "швидкістю польоту понад 100 метрів за секунду" не можуть відноситись до холодної метальної зброї. Відповідно до Інструкції про порядок вилучення та передання на зберігання до органів внутрішніх справ вилученої у порушників природоохоронного законодавства вогнепальної та іншої зброї і боєприпасів, затвердженої наказом мінекології від 31.03.2003, пневматична зброя - це пістолети, револьвери, гвинтівки калібру понад 4,5 міліметра зі швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду, в яких снаряд (куля) приводиться в рух за рахунок стиснутих газів. Аналогічне визначення пневматичної зброї міститься і в Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї ..., затвердженої наказом МВС від 21.08.1998 № 622. Вогнепальної зброї калібром до 4,5 мм майже немає. При стрільбі в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку вогнепальна зброя є і вважається значно небезпечною. Застосування в невідведених для цього місцях тощо пристроїв для відстрілювання патронів несмертельної дії калібром до 4,5 мм не є небезпечним, тому ціє статтею на практиці може не охоплюватись.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]