заповнення трудових книжок

28.08.2019

доброго дня, якщо працівник був працевлаштований на роботу до ФОП у 2012 році, (перше робоче місце), і на сьогоднішній день працює, як зробити запис в трудовій книжці, якщо це перше робоче місце працівника?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Пунктом 1.3 Iнструкцiї №58 передбачено, що пiд час влаштування на роботу працiвники зобов'язанi подавати трудову книжку, оформлену в установленому порядку.

Пiд час першого працевлаштування працiвниковi оформлюється трудова книжка через унесення вiдомостей про нього на першу сторiнку трудової книжки.

Вiдповiдно до п. 2.2 Iнструкцiї вперше заповнює трудову книжку власник або уповноважений ним орган не пiзнiше вiд тижневого строку з дня прийняття працiвника на роботу або прийняття на стажування студента вищого, учня професiйно-технiчного навчального закладу, що здобули професiю (квалiфiкацiю) за освiтньо-квалiфiкацiйним рiвнем "квалiфiкований робiтник", "молодший спецiалiст", "бакалавр", "спецiалiст" та продовжують навчатися на наступному освiтньо-квалiфiкацiйному рiвнi.

На першiй сторiнцi трудової книжки працiвника, який уперше став до роботи, зазначаються такi основнi вiдомостi:

  • прiзвище, iм'я, по батьковi, якi записуються на пiдставi паспорта або свiдоцтва про народження. Такi вiдомостi зазначаються повнiстю, iм'я та по батьковi iнiцiалами не скорочуються;
  • дата народження, яка записується на пiдставi паспорта або свiдоцтва про народження;
  • дата заповнення трудової книжки.

Пiсля того, як зазначенi вiдомостi внесенi, працiвник своїм пiдписом завiряє правильнiсть унесених до його трудової книжки вiдомостей.

Пiсля цього проставляється пiдпис особи, вiдповiдальної за видачу трудових книжок, потiм - вiдбиток печатки пiдприємства, установи, органiзацiї (або печатка кадрової служби), де вперше заповнювалася трудова книжка працiвника.

Уносити iншi вiдомостi на першу сторiнку трудової книжки працiвника законодавством не передбачено.

Пiд час унесення зазначених вiдомостей працiвники, на яких покладено вiдповiдний обов'язок, можуть допустити помилки.

Вiдповiдно до п. 2.6 Iнструкцiї в разi виявлення неправильного або неточного запису вiдомостей про роботу, переведення, а також про нагородження та заохочення тощо виправлення виконує власник або уповноважений ним орган, де було зроблено вiдповiдний запис. За новим мiсцем роботи власник або уповноважений ним орган зобов'язаний надати працiвниковi в цьому потрiбну допомогу.

Змiна записiв першої сторiнки трудової книжки про прiзвище, iм'я, по батьковi i дату народження виконується власником або уповноваженим ним органом за останнiм мiсцем роботи на пiдставi документiв (паспорта; свiдоцтва про народження, шлюб, розiрвання шлюбу, змiну прiзвища, iм'я та по батьковi тощо) iз посиланням на номер i дату таких документiв.

Такi змiни вносяться на першу сторiнку (титульний аркуш) трудової книжки. Однiєю рискою закреслюється, наприклад, колишнє прiзвище або iм'я, по батьковi, дата народження i записуються новi данi з посиланням на вiдповiднi документи на внутрiшньому боцi обкладинки i завiряються пiдписом керiвника пiдприємства або печаткою вiддiлу кадрiв.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860