Стаття 18. Ревізійна комісія (ревізор) кооперативу, Про кооперацію

Чи має право Ревізійна комісія (ревізор) давати прямі вказівки Голові правління, првлінню чи найманим прцівникам?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Если требования ревизионной комиссии касаются предоставления необходимой для ревизии документации, наявности каких-либо материальных ценностей, то да, требования законны. Все зависит от конкретной ситуации, к сожалению не указанной вами.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Вітаю, Олексій.

Ревізійна комісія / ревізор для кооперативів - це контролюючий орган, метою якого є здійснення контролю за фінансово-господарською діяльністю кооперативу.

Для здійснення таких повноважень їм надається широкий спектр повноважень, зокрема, можуть вимагати від органів управління, посадових осіб підприємства документи, матеріали, які стосуються фінансово-господарської діяльності; можуть вимагати пояснення від працівників та посадових осіб підприємства, тощо.

Більш детально повноваження Ревізійної комісії мають бути зазначені у Положенні про Ревізійну комісію, яке затверджується загальними зборами.

Ревізор - це службова особа, уповноважена власником здійснювати контроль господарської діяльності підприємства.

Відповідаючи на Ваше питання - чи має право Ревізійна комісія( ревізор) давати прямі вказівки вказаним особам, скажу наступне - для одержання точної та обгрунтованої відповіді Вам варто звернути увагу на те, які саме повноваження контролюючого органу вказано у статуті кооперативу та чи не конкретизовані вони нормами внутрішніх документів кооперативу.

Також, Вам варто звернути увагу на характер цих вказівок - вони не мають виходити за рамки їх повноважень, тобто мають стосуватись виключно фінансово-господарської діяльності кооперативу.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860