Перетин кордону

Доброго дня, я громадянин Країни, купив автомобіль в Польші, чи можу я в'їхати в Україні на 5-днів, чи цей закон вже не діє?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Тимчасово ввозити автомобіль особистого використання в Україну дозволяється терміном до одного року. Однак, згідно з Митним кодексом України, одні авто ввозяться лише під "письмове зобов’язання про їх зворотне вивезення за умови письмового декларування в порядку, передбаченому законодавством України для громадян, після сплати всіх митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів". Інші автомобілі: "під письмове зобов’язання про їх зворотне вивезення за умови письмового декларування в порядку, передбаченому законодавством України для громадян, та із застосуванням до них заходів гарантування". Гарантуванням у цьому випадку є застава, яку вносить громадянин. Якщо норми перебування автомобіля не порушено, то застава повертається, порушено – йде до бюджету.Перебування на обліку в українському консульстві дозволяє перебувати на терииторії України до 60 днів у рік Заробітчани, які хочуть без проблем в'їхати на територію України можуть також стати на облік в українському консульстві в країні, у якій вони перебувають. Тоді у них з'являється право безмитних платежів або застави, але також "під письмове зобов’язання про зворотне вивезення за умови письмового декларування", відвідати Україну терміном до двох місяців у рік. 60 днів можна використати як за одну поїздку, так і "розбити" на кілька в'їздів. При митному контролі необхідно показати документи, які підтверджують право власності та реєстрацію авто в іноземній країні.Тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування можуть використовуватися на митній території України виключно тими громадянами, які ввезли їх в Україну, для їх особистих потреб.

Щоб не морочити собі голови бюрократією та документами, необхідними для в'їзду автомобілем у режимі "тимчасового ввезення", можна скористатися транзитом. Однак, тоді значно зменшуються терміни перебування – до 5 та 10 діб. П'ять діб – якщо ви перетинаєте кордон в межах зони діяльності однієї митниці (наприклад, лише Закарпатської митниці, Львівської митниці, Південної (Одеська область) тощо), 10 діб – в межах різних митниць.

Варто зазначити, що у режимі "тимчасового ввезення", терміни можуть бути продовжені митними органами "з урахуванням дії обставин непереборної сили та особистих обставин громадян, які ввезли транспортні засоби, за умови документального підтвердження цих обставин, але не більш як на 60 днів". Цим можна скористатися, віддавши автомобіль на СТО або взяти довідку в лікаря, яка підтвердить, що ви, мовляв, не могли сідати за кермо, щоб вчасно виїхати.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860