Заважає сусідське дерево

23.07.2019

Добрый день. Ситуация! Дерево соседа которое растёт прямо за забором на его территории , полностью обвило электрический столб ветви которого трутся о провод ведущий к нашему дому. Между нашим домом и его домом проходит автомобильная дорога. Также эти ветки полностью не дают возможность освещать улицу фонарем который расположен на этом столбе. Хозяин дерева препятствует его очистки ветвей которые перепилили электрический столб.

Какие нормативные документы дают мне право самому очистить эти ветки. И если я обрежу все ветки которые вылазят из его забора на дорогу ,буду я прав в рамках закона? Спасибо!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Вы будете неправы в обоих случаях, если самостоятельно будете пытаться очищать ветви дерева. В данной ситуации обратитесь письменно в энергослужбу ( к тому, кому платите за электричество), содержание электосетей в надлежащем состоянии это их задача, а не ваша. Что касается ветвей, загораживающих освещение улицы, обратитесь к органам местной власти, это их обязанность.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Доброго вечора. Ви можете запросити електрика-приватника і за плату попросити його оглянути стан проводу, який іде до Вашого дому та стан постачання електроенергії до будинку і написати письмовий висновок про наявність деякого погіршення електропостачання (за його наявності) до Вашого будинку через торкання гілками проводу. Після цього з письмовим висновком спеціаліста Ви можете звернутись до сусіда з вимогою обрізати гілки, які торкаються проводу, який іде до Вашого дому як спробою досудового врегулювання цього спору. Зауважте сусіду, що якщо він не обріже гілки, то Ви звернетесь до суду. Якщо сусід не спиляє гілки, то можете звернутись до суду з позовом про порушення правил добросусідства. Для наявності доказів сфорографуйте зараз гілки цього дерева, електричний стовп, ліхтар і провід, який іде до Вашого будинку. Можете без письмового висновку спеціаліста-електрика за наявності доказів порушення сусідом законодавства неспилянням гілок, які торкаються багато чого, звернутись до суду.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]