Відмова держ.виконавця повноцінно виконувати свої обов'язки

Добого дня.

В квітні 2019 р. Звернулась в Держ.Викон Службу м.Тернополя з виконавчим листом( попередньо було винесено судове рішення про стягнення з боржника Булатова В Ф на мою користь Дудчак Л В боргу в сумі 23 173 тис грн (в наслідок незаконно проданого спадкового майна -авто ) та 640 грн за повернення оплати держ. Та суд.збору....

Офіційно боржник Булатов В.Ф. отримує пенсію в сумі 1500грн та має частку квартири 1/3 в м.тернополі(2/3частки цієї ж квартири маю я) ,ще неофіційно працює шофером дальнобійником в приватній фірмі.

Старший держ виконавець Савчук А О виконавчий лист взяла в опрацювання ,та пояснює ,що борг з боржника будуть стягувати по 20% з пенсіїї.В данному випадку це триватиме 64 місяця по 380 грн!!!!!Враховуючи . Що боржник має 63 роки і може не виплатити мені борг ...а державні органи тимбільше не виплатять... в мене є занепокоєння!!!!

В свою чергу я звернулась до держ.викон .з документом де вказано , що Булатов має майно яке можна оцінити і реалізувати на відповідних аукціонах щоб повернути мені те, що він винен ..але держ викон. Відмовляється це робити ,пояснюючи це тим ,що таких дій вони не здійснюють..

Питання :

Якою нормою закону я ,як громадянка України , можу скористатись для впливу на держ.виконавця ,щоб відстояти свої права та повернути мені належне по закону України в найкоротший термін та запобігти в майбутньому проблем з стягненям

Цього боргу ?????

В який термін має бути виконане судове рішення згідно виконавчого листа 607/4829/17 від 19.04.2019р(реєстраційний номер виконпровадження 59069291 )по поверненю борга мені боржником Булатовим????

Як правильно має держ.викон. служба здійснювати оцінку 1/3 частини квартири боржника Булатового В Ф для здійснення відповідних дій по проведенню аукціону та поверненню мені належного боргу????

Ваш коментар *

Відповіді юристів

термін вказаний в п.2 ст. 12 ЗУ "Про виконавче провадження" - і якщо я правильно зрозумів - протягом трьох років.

Оскарження рішень, дій чи бездіяльності виконавця вказано в ст. 74 закону (тут всі статті в одному законі , що вище вказаний) тобто скарга до начальника відділу , або до керівника органу, також можна оскаржити в суді.

Оцінка майна боржника вказана в ст. 57 закону.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]