конфлікт інтересів депутата місцевої ради

Цікавить п. 7 ст. 7 ЗУ "Про громадські об'єднання" - що мається на увазі "повноваження засновника ГО закінчуються після держ.реєстрації? Ци можна посилатись на цю норму у разі виникнення конфлікту інтересів - коли, наприклад, депутат, який є засновником ГО, голосує на засіданні місцевої ради за виділення державних коштів на діяльність цієї ГО?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Конфлікт інтересів – це суперечність між приватним (особистим) інтересом особи та її службовими повноваженнями. А під приватними інтересами слід розуміти будь-які майнові чи немайнові інтереси особи, у тому числі зумовлені особистими, сімейними, дружніми чи іншими позаслужбовими стосунками з фізичними чи юридичними особами, у тому числі ті, що виникають у зв’язку з членством або діяльністю в громадських, релігійних чи інших організаціях.

Тому, в даному випадку вбачається конфлікт інтересів, але якщо засновник ГО є членом такого об'єднання. А пунктом 7 ст. 7 передбачається, що засновник надалі не приймає участі в керуванні/реорганізації ГО, а тільки обрані на загальних зборах органи управління та взагалі самі загальні збори.

Зв'язатися з юристом
Юридична фірма "Січ", місто Київ
Телефон:0990550842
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: За домовленістю.
Щиро подякувати : карта Приват 5168 7422 3680 5408 Коркунов Денис Володимирович



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860