Проблеми кваліфікації статті

Які проблеми кваліфікації ст. 158-1 Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Об’єктивна сторона злочину виявляється у голосуванні виборцем на виборчій дільниці більше ніж один раз. При цьому не має значення, на одній дільниці виборець голосував декілька разів, або по одному разу на декількох різних дільницях, однак, важливо, щоб це були вибори одного виду. Обов’язковою ознакою об’єктивної сторо­ни злочину є час його вчинення. Закон визначає, що голосування має місце тоді, коли воно відбувається безпосередньо під час проведення виборів або референдуму. Зви­чайно таким часом є період, встановлений для голосування: із 08.00 до 22.00 години без перерви.

Злочин буде закінченим з моменту, коли виборець хоча б вдруге вкинув бюлетень у виборчу скриньку.

Суб’єктивна сторона злочину характеризується прямим умислом. Винна осо­ба усвідомлює, що порушує принцип рівного виборчого права, голосуючи більше ніж один раз, і бажає вчинити такі дії. Мотиви і мета даного злочину можуть бути різни­ми. Їх встановлення не впливає на кваліфікацію вчиненого діяння.

Зв'язатися з юристом
Artem, місто Харків
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]