Дитина проживає з матір'ю

09.10.2016

З жінкою живемо окремо. Не розлучені. Є одна дитина, 6 років, пішла в І-й клас. Дитина проживає з матір'ю в місті, хоча зареєстрована зі мною в селі. Квартира де вони проживають належить батькам жінки. Свого часу зареєструвати дитину в квартирі вони не захотіли. Я офіційно працюю на керівній посаді, жінка не працює. З дитиною зустрічаюся на вихідних регулярно. Не так давно поїхала за кордон на заробітки не повідомивши мене, дитину залишила на своїх працюючих батьків. Чи маю право забрати дитину до себе по місцю реєстрації (візьму відпуск на період відсутності жінки) без згоди дружини? Чи маю право перевести дитину в сільську школу на період спільного проживання з дитиною? Розлучатися не прагну, дитина повинна мати двох батьків.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня. Так, батьки дитини мають переважне право на виховання та проживання разом з дитиною. Згідно ст.163 СК У:

1. Батьки мають переважне право перед іншими особами на те, щоб малолітня дитина проживала з ними.

2. Батьки мають право вимагати відібрання малолітньої дитини від будь-якої особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду.

3. Суд може відмовити у відібранні малолітньої дитини і переданні її батькам або одному з них, якщо буде встановлено, що це суперечить її інтересам.

Отже, ви як батько дитини, маєте повне право забрати дитину до себе.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів