мобилизация

07.10.2016

Добрый вечер! В декабре 2015 года во время получения временного удостоверения мл.лейтенанта запаса (после военной кафедры) в военкомате мне вручили повестку на 7 волну мобилизации. Я прошел мед.комиссию и мне вручили повестку что я должен 21 января 2016 года явиться с вещами на призыв.В военкомате сказали что может мобилизации не будет и они выдают повестки на всякий случай! Мобилизации так и не было поэтому я и не явился в военкомат. Скажите может ли на мне быть уголовное дело за неявку на мобилизацию? Хоть президент ее и отменил.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Леонід. Відповідальність за ухилення від призову за мобілізацією передбачена в ст. 336 КК У. 

Мобілізація - це комплекс заходів, які здійснюються у державі з метою планомірного переведення органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, органів і сил Цивільної оборони України, галузей національної економіки, підприємств, установ і організацій на функціонування в умовах особливого періоду, а ЗС, інших військових формувань - на організацію і штати воєнного часу. Рішення про проведення мобілізації приймається Президентом України. Так як мобілізація не оголошена, то і складу злочину немає.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40