вихід з громадянства України

Я виїхала з України у 2001 році на навчання до США по студентській візі. Після закінчення навчання, я залишилася у США, де й проживаю до тепер.

Термін мого закордонного паспорту України закінчився у січні 2008 року. У грудні 2008 року я отримала громадянство США через процес натуралізації, добровільно і за власним бажанням та вибором.

У 2009 році мої родичі виписали мене з квартири, де я проживала та була прописана до мого виїзду з України.

Я не маю прописки в Україні, а також штампу ПМЖ в моєму простроченному закордонному паспорті, оскільки на час мого виїзду з України в 2001 році я не виїзджала і не мала наміру виїзду на постійне проживання закордон, а тому не маю змоги ні поновити мій закордонний паспорт, ні отримати ПМЖ штамп.

Наразі, я знаходжусь в Україні по 90-денній візі, як громадянин США, який працює на американську компанію в якості лінгвіста по підтримці місій спеціальних сил.

Міністерство Закордонних Справ України стверджує, що я є громадянка України, хоч і не визнає подвійного громадянства.

Я є громадянкою США, і мені потрібно отримати офійний документ про мій вихід з громадянства України (без прописки, без штампу ПМЖ).

Чи зможу я, після мого добровільного набуття громадянства іншої держави, а саме США, і досягнувши на момент такого набуття повноліття, згідно статті 20 Закону України "Про громадянство України", подати заяву про вихід з громадянства України (форма 20) без прописки на території України, і відповідно без штампу ПМЖ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/215/2001


ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 27 березня 2001 року № 215
(в редакції Указу Президента України
від 27 червня 2006 року № 588/2006)ПОРЯДОК
провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень

I. Порядок подання заяв та інших документів для встановлення, оформлення та перевірки належності до громадянства України, прийняття до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, виходу з громадянства України1. Для встановлення, оформлення та перевірки належності до громадянства України, прийняття до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, виходу з громадянства України особа подає заяву, а також інші документи, передбачені розділом II цього Порядку.смотрим раздел II

Документи, що подаються для виходу з громадянства України

78. Для виходу з громадянства України громадянин України, який відповідно до чинного законодавства України є таким, що постійно проживає за кордоном (частина перша статті 18 Закону), подає такі документи:

а) заяву про вихід з громадянства України (в двох примірниках);

б) дві фотокартки (розміром 35 x 45 мм);

в) копію паспорта громадянина України для виїзду за кордон з відміткою про виїзд на постійне проживання за кордон або копію паспорта громадянина колишнього СРСР зразка 1974 року з відміткою про виписку з території України. У разі якщо у заявника відсутній один із документів, що зазначені у цьому підпункті, або інший з документів, перелічених у статті 5 Закону, на підтвердження факту перебування у громадянстві України та факту постійного проживання за кордоном подаються відповідні довідки, що видані органом міграційної служби або дипломатичним представництвом чи консульською установою України;

г) один із таких документів:

- документ, який свідчить, що заявник набув громадянства іншої держави (держав);

- документ, виданий уповноваженим органом іншої держави про те, що громадянин України набуде громадянства іншої держави, якщо вийде з громадянства України.http://munich.mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/servi...


Прийняття на консульський облік здійснюється на добровільній основі, за винятком прийняття на облік дітей-громадян України, усиновлених іноземцями або громадянами України, які постійно проживають за кордоном, на підставі заяви громадянина України або його законного представника, яка подається до ЗДУ особисто або надсилається поштою.http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/393/96-Стаття 19. Підстави для втрати громадянства України
Підставами для втрати громадянства України є: 1) добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття. Добровільним набуттям громадянства іншої держави вважаються всі випадки, коли громадянин України для набуття громадянства іншої держави повинен був звертатися із заявою чи клопотанням про таке набуття відповідно до порядку, встановленого національним законодавством держави, громадянство якої набуто.

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про звернення громадян
Стаття 20. Термін розгляду звернень громадян
Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.На обгрунтовану письмову вимогу громадянина термін розгляду може бути скорочено від встановленого цією статтею терміну.Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги, розглядаються у першочерговому порядку.
Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860