Неіснуючий договір і стосунки із постачальником житлово-комунальних послуг

Доброго дня, шановні панове юристи!

Змушений звернутися до Вас за консультацією щодо надання житлово-комунальних послуг (ЖКП), а саме:

Я проживаю у кооперативному будинку, де власником і управителем майна є житлово-будівельний кооператив (ЖБК).

До лютого 2019р. я отримував квитанції на оплату ЖКП (за винятком спожитої електроенергії) - вода холодна і гаряча, опалення, газ, утримання будинку, у якому виконавцем послуг був вказаний мій ЖБК.

Але, починаючи з березня 2019р. на оплату гарячої води (ГВП) та опалення (ЦО) мені прийшла окрема квитанція, де постачальником (виконавцем) послуг вказаний КП «Київтеплоенерго» і де мені був призначений окремий особовий рахунок.

Я ніяких документів – будь-яких Актів звіряння, договорів на виконання послуг, заявок та інш. типових договорів із КП «Київтеплоенерго» я не укладав і не підписував особисто.

Відповідно до ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017р. із виконавцем послуг (у моєму випадку - КП «Київтеплоенерго») може бути укладений або індивідуальний договір (який я не підписував), або колективний договір, де колективним споживачем повинен бути ЖБК або інше об’єднання співвласників житла.

Я вважаю, що самовільний перевід мене на постачання централізованого опалення (ЦО) та гарячого водопостачання (ГВП) до КП «Київтеплоенерго», як індивідуального споживача (із присвоєнням особового рахунку) без моєї особистої згоди і без укладання відповідних нормативних документів є безпідставним і нікчемним з юридичного боку.

Своє звернення до КП «Київтеплоенерго» з цього питання я зробив в електронному вигляді безпосередньо на сайті КП «Київтеплоенерго». Де я просив не вважати мене клієнтом КП «Київтеплоенерго», анулювати мій особовий рахунок (ОР) і не вказувати у квитанціях за комунальні послуги КП «Київтеплоенерго» як постачальника ЦО та ГВП до моєї житлової площі. Але я готовий сплачувати за надані послуги як будо до березня 2019р – своєму кооперативу, як розпоряднику коштів мешканців будинку і є колективним споживачем таких послуг.

Дайте, будь-ласка, мені Вашу відповідь – чи правовірні мої дії і яким чином я можу далі просуватися щоб анулювати всі відносини із КП «Київтеплоенерго», які укладені без моєї згоди?

Завчасно Вам вдячний.

З повагою,

Олександр

Ваш коментар *


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860