Домашнє насилля

18.03.2019

Доброго дня.Скажіть будь ласка які міри можна прийняти проти офіційного чоловіка,який мені постійно погрожує,ображає,простягає руки.Слідів побиття немає щоб піти в лікарню і зняти побої.І ще їхня сім'я виманили в мене гроші більше 100 тис .грн і купили квартиру мамі.Якщо б я зробила запис розмови в якій б вони признались що брали гроші ,,чи було б це доказом в суді.Добровільно гроші повертати вони не хочуть.Розписки чи будь якого іншого документу немаю Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня .

звертайтесь в поліцію

ЗУ Про запобігання та протидію домашньому насильству

Стаття 10. Повноваження уповноважених підрозділів органів Національної поліції України у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

1. До повноважень уповноважених підрозділів органів Національної поліції України у сфері запобігання та протидії домашньому насильству належать:

1) виявлення фактів домашнього насильства та своєчасне реагування на них;

2) прийом і розгляд заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства, у тому числі розгляд повідомлень, що надійшли до кол-центру з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей, вжиття заходів для його припинення та надання допомоги постраждалим особам з урахуванням результатів оцінки ризиків у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спільно з Національною поліцією України;

3) інформування постраждалих осіб про їхні права, заходи і соціальні послуги, якими вони можуть скористатися;

4) винесення термінових заборонних приписів стосовно кривдників;

5) взяття на профілактичний облік кривдників та проведення з ними профілактичної роботи в порядку, визначеному законодавством;

6) здійснення контролю за виконанням кривдниками спеціальних заходів протидії домашньому насильству протягом строку їх дії;

7) анулювання дозволів на право придбання, зберігання, носіння зброї та боєприпасів їх власникам у разі вчинення ними домашнього насильства, а також вилучення зброї та боєприпасів у порядку, визначеному законодавством;

8) взаємодія з іншими суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, відповідно до статті 15 цього Закону;

9) звітування центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, про результати здійснення повноважень у цій сфері у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

2. Уповноважені підрозділи органів Національної поліції України здійснюють повноваження у сфері запобігання та протидії домашньому насильству з урахуванням міжнародних стандартів реагування правоохоронних органів на випадки домашнього насильства та оцінки ризиків.

Поліцейські можуть проникати до житла особи без вмотивованого рішення суду в невідкладних випадках, пов’язаних із припиненням вчинюваного акту домашнього насильства, у разі безпосередньої небезпеки для життя чи здоров’я постраждалої особи.

Стаття 29. Відповідальність за вчинення домашнього насильства

1. Кривдник, який порушив вимоги спеціальних заходів щодо протидії домашньому насильству, несе відповідальність відповідно до закону.

Стаття 30. Відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, завданих унаслідок вчинення домашнього насильства

1. Особі, яка має право на відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, завданих внаслідок домашнього насильства, моральна шкода відшкодовується незалежно від матеріальних збитків, які підлягають відшкодуванню, та не пов’язана з їх розміром.

2. Порядок відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, завданих унаслідок домашнього насильства, визначається Цивільним кодексом України та іншими законодавчими актами.

Стаття 31. Відповідальність посадових осіб за недотримання вимог законодавства у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

1. Посадові та службові особи, визнані винними у порушенні вимог законодавства у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, несуть відповідальність відповідно до закону.

2. Постраждала особа та кривдник мають право на оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, у порядку, встановленому законодавством.

Зветрайтесь допоможу ...

Зв'язатися з юристом
Мартинюк Ярослав Олександрович, місто Вінниця
Телефон:+380972458235
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: У разі виникнення додаткових запитань та/або при необхідності більш детальної консультації, звертайтесь в особисті повідомлення на сайті або пишіть на електронну адресу.
Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн. (в залежності від складності питання).

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
поповнити телефонний рахнок +380972458235

Доброго вечора. Подайте до поліції заяву про вчинення щодо Вас домашнього насильства-адміністративного правопорушення чи злочину, також-вчинення проти Вас шахрайства шляхом виманення суми в понад 100 тис. гривень. Аудіо-запис по "свіжих слідах" обов'язково зробіть. В цьому звуковому записі має бути добре чути Ваші слова проте, що Ви позичали чи іншим способом відчужували своякам більше 100 тисяч гривень, у відповідь-їх слова та відсутність заперечень цих Ваших слів, далі-Ваші слова з вимогою повернути гроші. Якщо Ви запишете їх зізнання в тому, що вони отримали від Вас гроші, то це-непоганий доказ, який може використовуватись в суді на Вашу користь. Щоправда зізнання не вважається вирішальним доказом. Якщо у Вас буде запис їх зізнання, то в суді вони можуть дати зізнавальні свідчення, бо шляхом експертизи можна підтвердити автентичність запису, а лжесвідчення є злочином. Можете зробити відео-запис з кадрами сцен правопорушень щодо Вас та об'єктів-знарядь правопорушень.

Правоохоронні органи можуть зобов'язати сімейного насильника проживати окремо від потерпілого, також-заборонити Вашому чоловікові та його родичам наближатись до Вас без нагальної потреби. Якщо вони не можуть зараз віддати гроші, то можете домогтись за допомогою поліцейських чи інших осіб задокументування цих договірних відносин з їх підписами. На практиці таке трохи поширено. Суму позики вони мають обов'язково віддавати, наприклад-частинами.

Суд в цивільних справах, як правило, оперує доказами, які йому подаються з ініціативи позивача та відповідача. Орган досудового розслідування сам збирає докази. Якщо у Вас мало доказів-тоді Вас краще звернутись до поліції, якщо у Вас на руках достатньо доказів-тоді Вам краще звертатись до суду в цивільних справах.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]