Відмовляються демобілізовувати

Так вийшло що розірвали зі мною контракт після 2 років служби і відправили дослужити на строковій службі ще 6 місяців, після чого повинні були списати у запас. Але зараз вже відслужив 18 місяців строкової служби і мене відмовляються демобілізовувати, говорять що будуть тримати ще 2 місяці поки буде наказ президента про дмб. Та як таке мене може стосуватися, адже я не призивався наказом, а фактично маю бути звільненим відразу після 18 місяців.. Що робити?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Увольнение в запас происходит согласно утвержденным, согласованным планам. Эти планы составляются не учитывая дату, с которой лицо мобилизовано в ряды вооруженных сил, а составляются в соответствии с боевой укомплектацией, боевой готовностью того или иного подразделения.

Итак, для начала готовятся списки на увольнение и ознакомление с планом увольнения. Военнослужащий ставит подпись об ознакомлении. Далее начальник кадровой службы должен рассказать о дальнейших действиях военнослужащим, их правах и обязанностях в связи с увольнением.

Следующим шагом является написание рапорта об увольнении. Обычно форма рапорта произвольная. Но некоторые части предлагают уже готовую форму рапорта, где нужно только вставить нужную информацию.

После этого военнослужащий должен получить документы в строевой части, а именно: приказ об увольнении; приказ об исключении из списков части; предписание военкомата; направление на воинский учет в военкомат. Согласно ч. 9 ст. 26 Закона увольнения военнослужащих с военной службы осуществляется в порядке, предусмотренном положениями о прохождении военной службы гражданами Украины.Согласно ч. 5 ст. 26 Закона военнослужащие, уволенные со срочной военной службы в запас или в отставку, обеспечиваются соответствующим обмундированием по перечню, установленному Министерством обороны Украины, проездными документами к месту проживания, питанием на время пребывания в дороге, денежным пособием в размере, установленном Кабинетом Министров Украины. Военнослужащие срочной военной службы по их желанию могут быть уволены в запас в собственной гражданской одежде.

Пунктом 215 Положения также предусмотрено, что денежное, продовольственное, вещевое и другое обеспечение военнослужащих, увольняемых со срочной военной службы, осуществляется в соответствии с законодательством.

Военнослужащим, уволенным со срочной военной службы в запас, командование воинской части издает учетно-послужные карточки, предписание, служебную характеристику и медицинскую книжку.

Военнослужащие срочной военной службы по их желанию могут быть уволены в запас в собственной гражданской одежде.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Мій випадок не можна розглядати як шаблонний, оскільки

195. У випадках, передбачених частиною шостою статті 23 та частиною одинадцятою статті 25 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", строкову військову службу проходять військовослужбовці, прийняті на військову службу за контрактом із числа військовослужбовців строкової військової служби та громадян призовного віку, які не проходили строкову військову службу, в разі розірвання контракту про проходження військової служби, а також військовослужбовці чоловічої статі, відраховані з вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти в разі розірвання контракту про навчання.

{Абзац перший пункту 195 із змінами, внесеними згідно з Указом Президента № 417/2015 від 14.07.2015}

До строку строкової військової служби зазначених військовослужбовців зараховується тривалість військової служби за контрактом із розрахунку два місяці військової служби за контрактом за один місяць строкової військової служби.

Розрахунок строку військової служби здійснюється в порядку, встановленому Міністерством оборони України.

Звільнення у запас військовослужбовців, зазначених в абзаці першому цього пункту, провадиться відразу після вислуги ними встановлених строків строкової військової служби, передбачених частиною першою статті 23 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу". Військовослужбовці строкової військової служби, які вислужили встановлені строки, у разі потреби за рішенням Президента України можуть бути затримані на військовій службі на строк до шести місяців або у разі настання особливого періоду продовжують проходити військову службу понад встановлені строки до термінів, визначених частиною дев’ятою статті 23 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу", крім випадків, визначених частиною восьмою статті 26 цього Закону.

{Абзац четвертий пункту 195 із змінами, внесеними згідно з Указом Президента № 417/2015 від 14.07.2015}

Та тебе походу кинули на один годік служби)



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]