Відмова повертати кошти за товар, якій не підійшов по характеристикам протягом 14 діб

Доброго дня!

Милиция не хоче приймати до розгляду справу, щодо порушення Продавцем ЗУ в частині відмови повернення коштів протягом 14 діб після купівлі товару, якій мені не підійшов по характеристикам.

Кажуть , подавайте в суд. Це не наша справа.

Розтлумачьте, ці це законно. Товар придбаний через інтернет, а поліція не хоче розшукувати Продавця. Маються телефони і прізвище відправника, бо товар був оплачений у відділенні Нової Пошти.

Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

У діях продавця не має ознак карного злочину, тому поліція має провести дослідчу перевірку, а потім порадить вам звернутися до суду з цивільним позовом до продавця.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Данный спор находится в сфере гражданского - правовых отношений и разрешается судом. В том -то и фокус, что при покупке товара через интернет, покупатель находится в крайне затруднительном положении при ситуации возврата товара неподошедшего ему по цвету, габаритам, фасону. Как потребитель, вы Геральд Николаевич освобождаетесь от уплаты судебного сбора. Ваша задача - собрать доказательства вашего обращения к продавцу ( желательно неоднократные), доказательства их ответа - молчания . И найти юридический адрес вашего обидчика. Иск подавайте по месту вашего проживания (регистрации), независимо от места нахождения ответчика (обидчика).

С уважением.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

15.02.2019 в 10:14:46 відповідь для Nikjlay Kasyanov

Доброго дня!

Все питання в тому, що в мене немає повноважень з'ясувати юридичну адресу Продавця, а вони не хочуть це з'ясовувати. Тому я не можу по призвищу та номеру телефону, якы в казаны в накладный Нової Пошти подати на Продавця до суду. А вони, всупереч гарантій обміну товару на своему сайті відмовляються повертати гроши. Получається замкнуте коло...

Спасибо за совет, но в том то и проблема, чт оя не могу найти юридического адреса Продавца. На сайте они его не указывают и нарушают ЗУ в части касающейся возврата денег, т.е. умышленно не выполняют норму закона. Я и прошу Полицию выяснить юридичсекий адрес Продавца и вжити заходів до порушників Закону. А я через суд тоже буду вживати відповідні дії. Але ж поліція теж повинна реагувати на порушення Закону, чи ні? Чи тільки давати відписки - звертайтесь до суду? А більше нічого вони не повинні робити в данному випадку по моїй заяві?

Дякую.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Олег Вікторович
м. Київ
відповідей за тиждень: 8
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40