Порушення закону про працю

24.09.2016

Доброго дня, скажіть чому мені працівникові поліції з 11 років вислуги , при звільненні відмовляються нараховувати компенсацію за невикористані відпустки за минулі роки служби. Працюю в Поліції охорони, при переході в звязку реформування з міліції в поліцію теж компенсацію не виплачували. Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Вікторе!Згідно з частиною третьою статті 2 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР (далі — Закон № 504) право на відпустки забезпечується гарантованим наданням відпустки визначеної тривалості із збереженням на її період місця роботи (посади), заробітної плати (допомоги) у випадках, передбачених цим Законом, та забороною заміни відпустки грошовою компенсацією, крім випадків, передбачених статтею 24 цього Закону.

Відповідно до частини першої статті 24 Закону № 504 у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.

Щодо реалізації цієї норми виникають два запитання: за які види відпусток і за яку кількість календарних днів відпустки виплачується грошова компенсація у разі звільнення?

У разі звільнення працівника грошова компенсація має виплачуватися за невикористані календарні дні:

• щорічної основної відпустки, трива­лість якої встановлено статтею 6 Закону № 504 та іншими законами України;
• щорічної додаткової відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці (ст. 7 Закону № 504);
• щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці, яка надається окремим категоріям працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я (частина перша ст. 8 Закону № 504);
• щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці працівникам з ненормованим робочим днем (частина дру­га ст. 8 Закону № 504);
• інших додаткових щорічних відпусток, передбачених законодавством;
• додаткової відпустки працівникам, які мають дітей (ст. 19 Закону № 504).

Таким чином, норма щодо виплати грошової компенсації поширюється на невикористані дні щорічної відпустки (основної і додаткових), а також на один вид соціальної відпустки — відпустку працівникам, які мають дітей.


Виплата грошової компенсації при звільненні за щорічну основну відпустку, щорічну додаткову відпустку за роботу із шкідливими і важкими умовами праці, щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці, додаткову відпустку працівникам, які мають дітей (ст. 19 Закону № 504), не викликає будь-яких ускладнень, оскільки вони чітко визначені Законом № 504 та іншими законами України.

 

Зв'язатися з юристом
Марія Шутальова, місто Харків
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: особиста консультація від 100 грн (залежить від складності)
Позовні заяви, клопотання,тощо - за домовленістю, на картку.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860