Право на водіння автівки яка є у власності не резедента

Добрий день. Мене цікавить таке питання: Мій чоловік є не резедент, тобто постійно проживає на території Ч.Республіки. Він власнить такий автомобіль з еврореєстрацією, я як його дружина маю право користуватись цим автомобілем на тер. Укр. і за яких умов? Що для цього потрібно( його письмовий дозвіл), чи це законно? Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Нет.Також встановлюється новий вид відповідальності за передачу транспортного засобу особистого користування ("тимчасово ввезеного на митну територію України" чи "поміщеного у митний режим транзиту"), у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України (чи не поміщувала його у митний режим транзиту), а так само за використання такого транспортного засобу для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні (наприклад – таксі)"

  • "У статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення запроваджується адміністративна відповідальність за керування водієм транспортним засобом, стосовно якого порушено строки його тимчасового ввезення та переміщення в митному режимі транзиту, у вигляді штрафу в розмірі 8500 гривень, постанову про що виноситиме сам поліцейський, а у випадку повторності протягом року – 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого (в такому випадку розгляд справи здійснюватиметься судом)", – повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.
  • Крім того, положення статті 16 Закону України "Про дорожній рух" доповнено обов'язками водія не порушувати строки тимчасового ввезення або переміщення в митному режимі транзиту транспортного засобу особистого користування, не використовувати тимчасово ввезений транспортний засіб для цілей підприємницької діяльності та отримання доходів в Україні.
  • Також до транспортних засобів особистого користування, тимчасово ввезених на митну територію України громадянами більш як на 30 діб, запроваджено вимогу їх державної реєстрації протягом десяти діб з моменту такого ввезення. Ця вимога зобов'язує користуватися автомобілем тільки того водія, що ввіз цей автомобіль на територію України.
  • "У статті 35 Закону України "Про Національну поліцію", де визначені підстави для зупинки поліцейським транспортного засобу у кількості дев'яти пунктів, введено десятий пункт – зупинка авто на іноземній реєстрації з метою виявлення передачі транспортного засобу у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили такий транспортний засіб на митну територію України (або не поміщували в митний режим транзиту). Одночасно запроваджено обов'язок поліцейського зупиняти транспортні засоби, якщо існує інформація про порушення власником транспортного засобу митних правил, або якщо безпосередньо транспортний засіб є об'єктом порушення митних правил.

Таким чином, новий закон про автомобілі на іноземній реєстрації впливає не тільки на дорожню ситуацію чи фіскальну складову. За задумом посадовців, він має припинити безконтрольну передачу у володіння автомобілів вже всередині країни та значно ускладнити життя тим, хто хоче використати ці авто в протиправних діях, в тому числі під час вчинення кримінальних правопорушень.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]