Придбала чоботи неналежнлї якості

17.12.2018

Я придбала у магазины жіночі чоботи за 2950 грн.. Через 15 днів я звернулася в магазин, бо шкіра у них деформувалася (з'явилися випуклі борозни ), власник магазину відмовив забрати чоботи і вирішити проблему, яка виникла, мотивуючи, що я носила їх по снігу, сказала, що можливо, вони взаємодіяли з водою, тому шкіра деформувалася. Купуючи чоботи , мені ніхто не говорив, що їх не можна носити по снігу. Виникає запитання, а де і як, якщо це зимове взуття? Купуючи товар, власник не познайомив із умовами експлуатації товару. Які мої дія, де знайти захист???????

Ваш коментар *

Відповіді юристів

ідповідно до Закону України «Про захист прав споживачів» заяви розглядаємо лише за наявності документа, що засвідчує факт покупки або надання послуги. Це може бути товарний чек, квитанція, договір тощо. Якщо такого документа немає, то проконсультувати людину ми звичайно зможемо, але надати подальший законний хід справі – ні. Тому споживач (особливо коли щось купує або отримує послугу на не одну сотню гривень), обов’язково має вимагати документ.Згідно з правилами торгівлі, на ринках на вимогу споживача підприємець зобов’язаний видати товарний чек. Є встановлені форми чеків, які складають від руки, вони також є документами, що підтверджують факт покупки.Якщо у взуття відірвалася підошва чи якісь інші елементи, лопнула шкіра, воно промокає абощо і все це стається впродовж гарантійного терміну, то за покупку мають повернути гроші або замінити товар (звісно, за умови його правильного використання, що зазвичай пояснює «Пам’ятка покупцю»).Більш жорсткі вимоги до дитячого взуття. Найголовніше – на нього обов’язково має бути сертифікат якості, а внутрішню частину дитячого взуття мають виготовляти лише з натуральної сировини. Тому якщо після покупки лише вдома з’ясували, що всередині синтетичний матеріал, також маєте право її повернути.Що стосується скарг на взуття, то насамперед, з’ясовуємо, чи справді воно має суттєві недоліки, що дозволяє споживачеві повернути гроші або замінити товар на якісний. Якщо викладені у заяві факти підтверджуються, даємо відповідний припис, виконання якого є обов’язковим для господарюючого суб’єкта. Якщо протягом семи днів з часу його одержання людині не повертають кошти або не замінюють товар на якісний, порушника штрафують. Так нам говорять в захисту прав спохивачив

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Доброго вечора. Додатком № 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 1994 р. № 1723 затверджено Перелік сезонних товарів, гарантійні строки по яких обчислюються з початку відповідного сезону. Взуття є сезонним товаром, і гарантійні строки для нього обчислюються:
— для взуття зимового асортименту – з 15 листопада по 15 березня;
— для взуття весняно-осіннього асортименту – з 15 березня по 15 травня та з 15 вересня по 15 листопада;
— для взуття літнього асортименту – з 15 травня по 15 вересня.

. У разі виявлення протягом установленого гарантійного строку недоліків споживач у порядку та в строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

— пропорційного зменшення ціни;
— безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;
— відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

У разі виявлення протягом установленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач у порядку та в строки, що встановлені законодавством і на підставі обов’язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:
— розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;
— замінити товар на такий самий або на аналогічний товар, з числа наявних у продавця (виробника).

Потрібно писати претензію власнику магазину. Звертайтесь.

Зв'язатися з юристом
Левченко Оксана Сергіївна, місто Вінниця
Телефон:+380638665952
E-mail:[email protected]
ICQ:Вайбер +380638665952
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація 180 грн.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860