Социальное обеспечение

Дитина навчалася за держзамовленням в одному з вузів. Здобував освіту безоплатно на конкурсній основі. 6 місяців знаходився в академ. відпустці за станом здоров я. Був відраховаий з 2 курсу за власним бажанням.

Являється інвалідом з дитинства. Але своїм правом на отримання фінансової допомоги щодо здобуття освіти згідно ст. 20 Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” жодного разу не користувався . Тобто, своїм правом здобувати професію у навчальному закладі на оплатній основі з компенсацією за рахунок державних коштів, жодного разу не отримував.

До речі фінансування Фонду здійснюється за рахунок використання суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, що надійшли до державного бюджету.

У відповідності до п. 2.10, 2.11, 4.8.5, 4.8.6 Інструкції з надання фінансової допомоги на поворотній і безповоротній основі та цільової позики за рахунок сум адміністративно-господарських санкцій та пені, що надходять до державного бюджету за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики 06.09.2010 р. N 270 заяву та документи подали до Фонду.

Чи правомірна вимога працівника Фонду додатково вимагати докази відшкодування до державного або місцевого бюджетів, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців, у порядку, встановленому КМУ,(в нашому випадку дитина вступила на платну форму навчання) або доказ втрати можливості виконувати службові чи посадові обовязки за отриманою раніше кваліфікацією, що підтверджується висновками медико-соціальної експертної комісії (якщо довідку, що являється інвалідом з дитинства надав)

Ваш коментар *


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860