Побиття та відсутність свідків

Було зареєстроване Кримінальне провадження за даною статтею, відносно чоловіка, який побив свою дружину в присутності три річної дитини. Були пройдені всі необхідні процедури відносно доказової бази, зняття побоїв и та інш. Справу було закрито (або зупинено) за відсутністю свідків, окрім малолітньої дитини, чиї свідчення до уваги не беруться. Подія відбувалась у приватному будинку де мешкало подружжя.

Питання: Які існують шляхи доведення вини кривдника у разі відсутності свідків на місті події під час процесу побиття? Наприклад - подія відбувалася у зачиненому приватному будинку як описано вище.

Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня. Дійсно в таких справах це є проблемою. Можливо зібрати непрямі докази, наприклад допитати осіб, які бачили дану жінку безпосередньо до її побиття, на предмет наявності на її тілі тілесних ушкоджень (якщо це обличчя чи інші відкриті частини тіла), на предмет відбування таких фактів раніше, провести слідчий експеримент з метою встановлення механізму нанесення тілесних ушкоджень та за ним провести додаткову експертизу. Освідувати особу кривдника на предмет виявлення на його тілі тілесних ушкоджень, які характерні для нанесення тілесних ушкоджень (сліди на кулаках). Якщо особа відмовляється від того, що перебував у місці вчинення злочину, можна зібрати данні, щодо привязки його до місця події. Однак, чи буде цього достатньо для притягнення особи до відповідальності залежить від слідчого та прокурора.

Зв'язатися з юристом
Дмитро Романович, місто Київ
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 4
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08


Ответы юристовОтветы юристов