про навчальні збори

Проходив навчальні збори оперативного резерву ІІ черги з 13 по 22 жовтня цього року в батальйоні територіальної оборони в м. Володимир-Волинський (14 бригада). Заплатили добові 120 гривень. І це все?

Працюю в освіті.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Пункт 11 статьи 29 ЗУ ВОиВС оговаривает сохранение заработной платы по основному месту работы резервиста в случае учебных сборов. Пункт 12 этой же статьи оговаривает выплату до двух прожиточных минимумов на все время исполнения резервистами обязанностей службы за счет средств Госбюджета.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Працівника призвано на військові збори. На період його відсутності за ним зберігається місце роботи, посада і середня зарплата.* Детальніше про порядок надання працівникові трудових гарантій і кадрове оформлення військових зборів див. у спецвипуску «ОП», 2017, № 20/1, с. 18.Такі гарантії працівникам-солдатам передбачені ст. 119 Кодексу законів про працю України від 10.12.71 р. і ч. 11 ст. 29 Закону № 2232.

Окрім цього, важливим нюансом для роботодавця є те, що (ч. 13 ст. 29 Закону № 2232)

виплата середнього заробітку за увесь період зборів здійснюється за рахунок бюджетних коштів у порядку, встановленому КМУ.

Нагадаємо: у загальному випадку розрахунковим періодом є два останні місяці, що передують події, з якою пов’язана виплата. Заробітну плату за цей період (ЗП) необхідно розділити на кількість відпрацьованих днів (годин) у розрахунковому періоді (Д(Г)відпр):

ЗПсер = ЗП : Д(Г)відпр.

Потім отриману середньоденну (середньогодинну) заробітну плату (ЗПсер) множте на кількість днів (годин) військових зборів, що припадають на робочі дні (години) за графіком роботи такого працівника на підприємстві, в установі, організації (Д(Г)пропущ):

ВЗ = ЗПсер х Д(Г)пропущ.

Так ви визначите суму плати за період військових зборів (ВЗ). Тобто принцип розрахунку середнього заробітку в цьому випадку такий же, як і при розрахунку середнього заробітку для оплати періоду мобілізації, відрядження тощо.А які виплати беруть участь у розрахунку «середньої»? Перелік таких виплат наведений у п. 3 Порядку № 100. Це основна зарплата, доплати і надбавки, виробничі премії тощо. Не беруть участі в розрахунку середньої заробітної плати виплати, перераховані в п. 4 Порядку № 100, а також виплати, нараховані за час, протягом якого зберігався середній заробіток працівника (за час виконання державних і громадських обов’язків, щорічної і додаткової відпустки, відрядження тощо) і нараховані у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю (абз. 2 п. 4 Порядку № 100).

Усі виплати включаємо в розрахунок середньоденної заробітної плати в тому розмірі, у якому вони були нараховані.При направленні працівника на збори передбачений спеціальний механізм виплати середнього заробітку. Перед від’їздом йому необхідно виплатити зарплату за відпрацьований час до дня припинення роботи у зв’язку з від’їздом на військові збори, а також середню зарплату за перші півмісяця зборів, так би мовити «авансом». За решту часу перебування на зборах виплату заробітної плати проводять у звичайні строки, встановлені на підприємстві, в установі, організації, де працює військовозобов’язаний. Це передбачено п. 8 Інструкції № 80, п. 5 Інструкції № 856.

Якщо така виплата припадає на один календарний місяць, то питань не виникає: всю нараховуєте у місяці вибуття працівника на збори.

Але буває і так, що перші півмісяця зборів не вписуються в рамки одного календарного місяця, а охоплюють відразу два місяці — кінець одного і початок наступного. У цьому випадку будуть особливості у відображенні таких виплат у Звіті з ЄСВ. Але про це пізніше. Зараз же поговоримо про відшкодування середнього заробітку працівників, призваних на збори.Виплата середньої зарплати військовозобов’язаним за увесь період зборів і резервістам за час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві здійснюється за рахунок бюджетних коштів у порядку, встановленому КМУ (ч. 13 ст. 29 Закону № 2232). Такий порядок затверджений постановою Міноборони «Про порядок і розміри грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних та резервістів, грошової виплати резервістам» від 23.11.2006 р. № 1644 (ср. 025069200). Пунктом 2 цієї постанови встановлено, що виплата середнього заробітку військовозобов’язаним (у тому числі резервістам, призваним на збори) проводиться за рахунок коштів підприємств, установ і організацій, у яких працюють призвані на збори громадяни. У подальшому ці витрати будуть відшкодовані за рахунок кощтів, передбачених у держбюджеті на рахунок Міноборони та інших центральних органів виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями.

Звідси випливає, що військовозобов’язаних і резервістів можуть призвати на військові збори в ряди не лише ЗСУ, а й інших військових формувань, наприклад у Національну гвардію. До речі, для військовозобовязаних-нацгвардійців діє своя Інструкція № 856, що регулює питання виплати грошового забезпечення і заохочень, у тому числі і призваних на збори. Загалом її норми багато в чому схожі з нормами Інструкції № 80.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 4
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08


Ответы юристовОтветы юристов