Відключення від електроенергії в садовому товаристві

Куди звертатись, якщо Голова правління садового товариства відключила мене від електроенергії через те, що я відмовляюсь без обгрунтованих рішень Загальних зборів виносити мій власний лічильник на опору на вулицю. Я не маю боргів, своєчасно все сплачую, пускаю знімати покази. Контрольний лічильник протягом 5 місяців підтвердив, що я не краду. Вважаю дії Голови щодо мене є упередженими, бо я їй заважаю займатись самоуправством - вона діє всупереч Статуту товариства, закону "Про кооперацію" та іншим.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Устав садоводческого общества ведь кем то утверждался. Вот вам и адресат для подачи жалобы. Можно конечно воспользоваться вариантом обращения в суд, но желательно после получения ответа от контролирующей организации.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Статутом товариства передбачено право Голови здійснювати таке відключення? Якщо так, у яких випадках?

Діі Голови є незаконними. Раджу ініціювати аудит її діяльності в цілому, а особливо фінансової, вимагати офіційно надати Вам пояснення щодо підстав такого відключення. На якій підставі вона вимагає від Вас винести лічильник на вулицю, яка така необхідність у цьому?

Через суд вимагати компенсації за завдані незручності, моральної та матеріальної шкоди.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.

Дякую, Катерино Вікторівно! За Статутом Голова виконує рішення Правління, а Правління здійснює виконання рішень Загальних зборів, що є вищим отрганом влади; відключення від електроенергії тільки при виключенні з Товариства Загальними зборами за систематичне порушення Статуту. Рішення Загальних зборів про винесення електронних лічильників на опори не було, була тільки неприйнята пропозиція, яка не набрала чинної кількості голосів (29 з 69 уповноважених) - менше половини. Але Голова взялась її виконувати і наприймала різних рішень правління, якими розмахує. У нас унікальний випадок - Голова добралась до влади і вщерть розтоптала Статут. Всі норми Статуту порушує. Діє підступно і незаконно. Ви влучно сказали - Аудит. І вона принесла довідку про аудит. В цьому році ми живемо без затвердженого Загальними зборами Кошторису. Вона вступні внески розподіляє на премії, в т.ч. і собі, підпорядкувала собі ревізійну комісію - це тільки пару фактів. В протоколах - порушення на порушенні. Ми не знаємо що з нею робити. До мене упереджене ставлення, бо я борюсь з цим вже 2 роки. Вона "оббрехала" мене і мені важкою працею доводиться виводити людей з цієї омани. Без рішення Заг. зборів вона просто надіслала електрика, який мене відключив. Я викликала поліцію. 10 діб без світла. Під тиском я написала заяву- згоду правлінню на винос і мене підключили. Не знаю куди відправляти свою скаргу. Скаргу про фінансові порушення ще плануємо писати. Дякую.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860