Период декларирования

При подачи е-декларации перед увольнением, допустил ошибку во временном периоде декларирования.

То есть вписал з 01.01.2017 - 30.11.2017 а необходимо было вписать 01.01.2017 - 16.11.2017.

Является ли это наказуемой ошибкой.И попадает ли эта ошибка под статьсю "366-1. Декларування недостовірної інформації"

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Я думаю что ошибка не существенная .

Якщо суб’єкт декларування звільняється або іншим чином припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, до подання ним щорічної декларації за попередній рік (наприклад, 15 січня 2017 року), то він повинен подати декларацію, яка охоплює період з 1 січня 2016 року до 14 січня 2017 року включно, тобто період, який не був охоплений раніше поданими деклараціями. При цьому щорічна декларація за 2016 рік не подається.

Якщо ж суб’єкт декларування припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, після подання щорічної декларації (наприклад, 15 квітня 2017 року), то подається декларація, що охоплює період з 1 січня до дня перед днем подання декларації (тобто до 14 квітня включно).

Особи, які претендують на зайняття посад, зазначених у п. 1 по у пп. «а» п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону № 1700, подають е-декларацію за минулий рік до призначення або обрання на відповідну посаду.

Ще один технічний момент — «принтскриньте» (тобто копіюйте та зберігайте) візуальні зображення того, що ви заповнюєте та надсилаєте на сайт. Такі випадкі є поодинокими, однак у кількох моїх клієнтів бувало, що частина заповненого тексту пропадала під час зберігання у режимі чернеток, одного разу з Реєстру пропала вже надіслана туди декларація. Чим це можна пояснити — некоректним заповненням якихось даних з боку суб’єкта декларування чи якимись разовими негараздами у системі — сказати складно, адже система нова і ще вдосконалюється. Однак про всяк випадок залишайте «сліди» свого декларування та зберігайте собі «скрини» кожного заповненого розділу.Ще одна порада — для декларування заходьте до особистого кабінету на сайті НАЗК через браузер Google Chrome, бо через інші ключі для входу у систему можуть не спрацьовувати (з досвіду моїх клієнтів). Встановити цей браузер можна безкоштовно У «частих запитаннях» на сайті НАЗК з цього приводу пояснюється таке:

«Відповідно до частини четвертої статті 45 Закону, упродовж семи днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію.

Національне агентство надало змогу користувачам, які допустили помилку при поданні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подати виправлену декларацію до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Особам, які письмово повідомили Національне агентство про виявлену помилку у поданій декларації, з метою реалізації права на її виправлення відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції» буде надана можливість виправити декларацію упродовж семи днів з моменту надходження на електронну пошту, вказану при реєстрації в Реєстрі, відповідного повідомлення».

У моїй практиці були випадки, коли клієнти знаходили помилки як протягом 7-денного строку після публікації декларації, так і після. У першому випадку просто обираєте можливість виправлення. З неприємного лише одне — усі варіанти декларацій будуть висіти на сайті НАЗК, тобто сторонній користувач може бачити алгоритм внесення виправлень. У другому випадку — також надсилають на ваш мейл інформацію про надану можливість для внесення виправлень, і декларація знову активується. З неприємного — через перевантаженість реакція буде дуже повільною, тому поки надійде відповідь, доведеться понервувати.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]