Розяснення до ст.76 ККУ

Суд поклав обовязок ( обмеження ) по п.2 ч.2 ст. 76 ККУ . В органі пробації стверджують що виїзжати за межі України можна лише для - командировка , лікування і на похорони . Чи це є правда ??? Ніде не можу знайти коментар до нової радакції до ст.76 ККУ від 07.09.2016р. . Допожіть будьласка в яких випадках можливо виїхати за кордон і як проходить процедура погодження , з яким уповноваженим органом ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Коментар до статті 76. Обов'язки, які покладає суд на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням

1. У разі звільнення від відбування покарання з випробуванням суд може покласти на засудженого такі обов'язки;

1) попросити публічно або в іншій формі пробачення у потерпілого;

2) не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої системи;

3) повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання, роботи або навчання;

4) періодично з'являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої системи;

5) пройти курс лікування від алкоголізму, наркоманії або захворювання, що становить небезпеку для здоров'я інших осіб.

2. Контроль за поведінкою таких засуджених здійснюється органами виконання покарань за місцем проживання засудженого, а щодо засуджених військовослужбовців - командирами військових частин.

1. У разі звільнення від відбування покарання з випробуванням суд покладає на засудженого один або декілька обов'язків, які передбачені ч. 1 ст. 76. Перелік зазначених обов'язків є вичерпним, і суд на власний розсуд не може покладати на особу, до якої застосовано звільнення від відбування покарання з випробуванням, інших обов'язків, а також скасовувати повністю або частково чи доповнювати раніше покладені на засудженого обов'язки. Виконання вказаних обов'язків обмежується іспитовим строком, встановленим судом.

Про поняття потерпілого див. коментар до ст. 46, а про поняття захворювання, що становить небезпеку для здоров'я інших людей,- коментар до ст. 96. Види органів кримінально-виконавчої системи, а також порядок з'явлення засудженого для реєстрації до них, отримання дозволу на виїзд за межі України і повідомлення про зміну місця проживання, роботи або навчання визначені ВТК,

Відповідно до п. п. 2, 3 і 4 ч, 1 ст. 76 засуджений мас право без дозволу відповідного органу кримінальне виконавчої системи виїжджати за межі України лише у разі, якщо це не порушує його обов'язків повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання і періодично з'являтися для реєстрації в цей орган.

2. Застосування до засудженого звільнення від відбування покарання з випробуванням КК пов'язує із здійсненням контролю за поведінкою таких засуджених з метою встановлення факту його виправлення. Зміст контролю полягає у встановленні того, чи належно засуджений виконує покладені на нього обов'язки і чи не вчинив

він правопорушень.

Суб'єктами такого контролю є: органи виконання покарань за місцем проживання засудженого, а щодо засуджених військовослужбовців - командири військових частин (у ст. 76 до командирів військових частин слід відносити також і начальників військових установ, в яких проходять службу засуджені військовослужбовці).

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

ШановнІ ООО Право на Якість , дякую Вас за відповідь але цей коментар стосується ст. 76 ККУ до змін які були 07.09.2016 року . В новій редакції - 2) не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації;

Нова назва,орган той ж. Виiзджати можна, питання в дозволi. Запийте, що iм потрiбно i (повiдомте правоохранительных.орг.у випадку необх.)

Зв'язатися з юристом
Наталія Вікторівна, місто Львів
Телефон:981099295
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість послуг: особисті консультації здійснюються на платній основі, оплата - від 500 грн (в залежності від складності питання).
Написання процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за консультацію можлливо шляхом переказу на
карту Приват Банку



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860