Права УБД та членів їх сімей

Відповідно до вимог ст.12 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" учасникам бойових дій надається 75% знижка на оплату житла та користування комунальніми послугами. Крім цього: "Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо, передбачені пунктами 4-6 цієї статті, надаються учасникам бойових дій та членам їх сімей, що проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього" (абзац 2-й, п.22, статті 12 Закону).

Прошу надати відповідь на запитання: 1) Чи може ч.5 ст.51 Бюджетного кодексу обмежувати чи скасовувати права членів сім"ї учасника бойових дій на отримання пільг на комунальні послуги?

2) Як це корелюється з вимогами ст.22 (абзац 2,3) Конституції України?

Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Скорегуйте правильне питання. Вам зменшено пільги? Відмовлено в їх наданні?

Зв'язатися з юристом
Щербина Віра Миколаївна, місто Київ
Телефон:0939493474
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації на електронній пошті чи по телефону за домовленістю від 50 грн до 200 грн. в залежності від складності питання.
Написання процесуальних документів, заяв, скарг, договорів - ціна договірна.
Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта ПриватБанк 4149 4393 9471 9862

Интерпретация "членов семьи" в законодательных документах зачастую не совпадает, есть даже Решение Конституционного суда Украины по поводу кто является членом семьи льготника. В пункте 5 статьи 51 Бюджетного кодекса приведен объем членов семьи, и надо сказать довольно обширный. Что касается абзаца 2 и 3 статьи 22 Основного закона, то я так понимаю, заявитель был в чем-то ограничен. Но не зная в чем, невозможно дать правильный совет.

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ

Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо, передбачені пунктами 4 — 6 цієї статті, надаються учасникам бойових дій та членам їх сімей, що проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

Площа житла, на яку нараховується 75-процентна знижка плати, передбачена пунктами 4 і 5 частини першої цієї статті, визначається в максимально можливому розмірі в межах загальної площі житлового приміщення (будинку) згідно з нормами користування (споживання), встановленими цими пунктами, незалежно від наявності в складі сім’ї осіб, які не мають права на знижку плати. Якщо в складі сім’ї є особи, які мають право на знижку плати в розмірі, меншому ніж 75 процентів, спочатку обчислюється в максимально можливому розмірі 75-процентна відповідна знижка плати.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Ветерани АТО, які хочуть отримати державні пільги, повинні звернутися до соціального фонду захисту громадян за місцем прописки (в паспорті). Крім того, з собою потрібно мати наступний пакет документів:

  • заяву, в якій вказано бажання отримати пільги;
  • паспорт громадянина України та його копія;
  • посвідчення учасника АТО, плюс його копія;
  • документ з паспортного столу, в якому зазначено кількість членів в сім'ї;
  • ІПН та його копія;
  • документ з інформацією про житлові умови, а також платіжні документи з сумами виплат за комунальні послуги.

Після цього Соціальний фонд повинен обробити документи і внести інформацію в Єдину базу даних претендентів на пільги на комунальні послуги.Після обробки даних ветерану видають спеціальну довідку, яка дає право на знижку при оплаті комунальних послуг. При цьому копію документа варто зареєструвати в усіх інстанціях, які обслуговують платника. Громадянину доведеться відвідати кожну інстанцію, так як соціальний фонд не співпрацює безпосередньо з іншими установами.Комунальні послуги, які надаються сім'ї військового, оплачуються зі знижкою в 75%. Законодавством передбачена знижка на вартість: користування житлом (квартплата) та комунальними послугами (газ, електроенергію та інші послуги).При цьому існують і певні обмеження: держава надає пільгу на оплату тільки на 21 м загальної площі житла на кожну особу, яка має право на знижку. У разі, якщо площа перевищує цей показник, то то інші метри доведеться оплачувати в повному розмірі. Крім того, ветерани військової служби повинні дотримуватися мінімальної кількості споживання, в іншому випадку пільги будуть скасовані.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Суб"єкти надання послуг (наприклад -"Сумитеплоенерго"), спираючись на ст 51, ч.5 Кодексу, відмовляються надавати пільги усім членам сім"ї УБД, які проживають разом з ним (батько, мати, сестра).Пільги надаються лише самому УБД та матері, яка є інвалідом з дитинства.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]